Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

School- en volksfeest in Harfsen

HARFSEN – Op 8, 9 en 10 juni wordt het jaarlijkse School- en Volksfeest gevierd in Harfsen. De alom bekende buurtspelen zijn de aftrap op de donderdagavond. Het is de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer gelukt de spelen zo samen te stellen dat alle buurtgenoten er aan kunnen deelnemen. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Het feestterrein is op en rond Ons Plein. Om een nog groter terrein te creëren én een veilig feest te kunnen vieren worden de Lochemseweg, Reeverweg en Sporkehout gedurende deze dagen afgesloten. Een duidelijke omleiding wordt tijdig aangegeven.

 

Donderdag 8 juni: begin van de buurtspelen

De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: klaverjassen, klootschieten, Prik je gek en Curling. De schutterskoning 2016 Wim Wichers is, tot de vogel valt op zaterdag, nog Koning van Harfsen en opent het Harfsens Feest 2017 voorafgaand aan het zaalprogramma. Aansluitend het spel: de Soundmixshow. Na afloop feesten tot in de kleine uurtjes met de huiskamer coverband Livin’Room. Uiteraard is de kermis op donderdagavond geopend.

 

Vrijdag 9 juni: kinderoptocht

De vrijdag start al vroeg. Basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 8:45 uur. De middag wordt geopend door een kinderoptocht in samenwerking met Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zich rond 12:45 uur op bij het schoolplein, waarvan de optocht rond 13:00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen is: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Gagel, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg en Hulstweg.

 

De Buurtspelen wordt vanaf 14:30 uur voorgezet. U kunt dan genieten van het trek- en duwspel, jeu de boules, creatieve onderdeel met als thema ‘Pimp my Sofa’ en om 16.00 uur worden de antwoorden bekend gemaakt van de Quiz, waar de buurten al twee maanden mee bezig zijn.

In de namiddag en begin van de avond is er gezelligheid op Ons Plein en tijdens het bedrijvenuurtje spelen Duo Toevallig Harfsen, Mark Willems en Weekendkrachten bij het Rad van Avontuur.

Om 20.00 uur gaat het feest pas echt los. In de grote tent presenteert de Oranjevereniging Harfsen- Kring van Dorth in samenwerking met het Jong Harfsen Feestteam ‘Het heetste kerstfeest ooit.” Het thema van deze avond is Kerstfeest. De Kerstman zal een bezoekje brengen en hij zal deze avond ook genieten van de muziek van Bandje Speciaal. Om het kerstfeest compleet te maken zullen er ook verschillende kerstspellen zijn. Dus kom in je mooiste kerstoutfit en laat je onderdompelen in dit zomerse kerstfeest.

 

Zaterdag 10 juni: vogelschieten

Al om 8.30 uur lost schutterskoning Wim Wichers het eerste schot. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen- Kring van Dorth. Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom, echter wel een vriendelijk verzoek om met de veiligheid voor alle aanwezigen, geen kinderden en huisdieren mee te nemen. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd. Dit vindt plaats in de grote tent en onder muzikale leiding van Duo Backlight.

 

Middagprogramma

Om 14.30 uur vindt het Finalespel plaats op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). De prijsuitreiking van de buurtspelen zullen dit jaar na de optocht bekend gemaakt worden. Deze middag zullen de Deurdweilers op en rond Ons Plein spelen. Het dweilorkest dat net even anders is.

Om 16.00 is er Route 66. Wegens groot succes wordt dit spektakel wederom herhaald. De kans voor de ouderen om vroegere tijden nog eens te laten herleven en samen met elkaar of kleinkind te genieten van een ritje in de botsauto’s.

 

Optocht

’s Avonds stellen de wagens en loopgroepen voor de optocht zich om 18.30 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buiten over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19.30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Gagel, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg. Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de buurtspelen, straatversiering en optocht bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

 

Avondprogramma

In de tent speelt de band Kraakthelder. Zij spelen de allernieuwste Top-40 hits en de bekendste sfeerverhogende meezingers.

Iedereen is van harte uitgenodigd een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. Dit jaar zal weer gebruik gemaakt worden van vele vrijwilligers die meehelpen in de horeca. Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth is dan ook erg blij met zoveel helpende handen. Dit jaar worden wederom de oranje munten gebruikt.

Wilt u het volledige programma nog eens rustig doorlezen, kijk dan op www.harfsen.nl/oranje