Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

School- en Volksfeest in Harfsen

School en Volksfeest

HARFSEN – Op 11, 12 en 13 juni wordt het jaarlijkse School- en Volksfeest gevierd in Harfsen. De alom bekende buurtspelen zijn de aftrap op de donderdagavond. Het is de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer gelukt de spelen zo samen te stellen dat alle buurtgenoten er aan kunnen deelnemen. Zij nodigen iedereen van harte uit.

Het feestterrein is op en rond Ons Plein. Om een nog groter terrein te creëren én een veilig feest te kunnen vieren, worden de Lochemseweg, Reeverweg en Sporkehout gedurende deze dagen afgesloten. Een duidelijke omleiding wordt tijdig aangegeven.

 

Donderdag 11 juni: Begin van de Buurtspelen

De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: klaverjassen, klootschieten, Flexibel Labyrinth, Mega Twister en. De schutterskoningin 2014 Nienke Hartelman-Bluemink is tot de vogel valt op zaterdag, nog Koningin van Harfsen en opent het Harfsens Feest 2015 voorafgaand aan het zaalprogramma. Aansluitend het spel: Wij houden van Harfsen 2.0

Na afloop feesten tot in de kleine uurtjes met de Harfsense rockformatie The Age Gap. Uiteraard is de kermis op donderdagavond geopend.

 

Vrijdag 12 juni: Kinderoptocht

De vrijdag start al weer vroeg. Basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 9.30 uur. De middag wordt geopend door een kinderoptocht in samenwerking met Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zich rond 12.45 uur op bij het schoolplein, waarvan de optocht rond 13.00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen is: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Gagel, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg, Hulstweg. De Buurtspelen worden vanaf 14.30 uur voortgezet. U kunt dan genieten van het trek- en duwspel, jeu de boules en het creatieve onderdeel met als thema “Levend Schilderij”.

In de namiddag en begin van de avond is er gezelligheid op Ons Plein en tijdens het bedrijvenuurtje speelt Duo Toevallig Harfsen bij het Rad van Avontuur.

 

Het Harfsens Smartlappen Festijn

Vanavond de avond van het levenslied. Zang, dans en entertainment voor en door alle buurten. Zij brengen een smartlap ten gehore. Aansluitend vindt de prijsuitreiking van de buurtspelen plaats. Daarna gaat het feest  pas echt los. In de grote zaal van Buitenlust presenteert het Jong Harfsen Feestteam de rockcoverband Lady en de Vageband.

 

Zaterdag 13 juni: Vogelschieten

Al om 8.30 uur gaat schutterskoningin 2014 Nienke Hartelman-Bluemink het eerste schot lossen. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom, echter wel een vriendelijk verzoek om, in verband met de veiligheid voor alle aanwezigen, geen kinderen en huisdieren mee te nemen. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd in zaal Buitenlust onder muzikale leiding van Duo Backlight.

 

Middagprogramma

Bij het ter perse gaan is het programma nog niet helemaal rond, maar houd de facebook- pagina in de gaten voor de activiteiten op de zaterdagmiddag van 15.00-17.00 uur. Inschrijven kan ter plekke. Om 16.00 uur is er Route 66. Wegens groot succes wordt dit spektakel herhaald. Dus ben je ouder dan 66 jaar, lenig van aard en bloedfanatiek? Dan ziet men je graag bij de botsauto’s.

 

Optocht

’s Avonds stellen de wagens voor de optocht zich om 18.30 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buigen over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19.30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg, Bielderweg. Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de optocht bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

Bij het Rad van Avontuur speelt de bekende Harfsense rockband Free Willy en is er een gezellige Hollandse avond met Roy Otters. Op het buitenpodium presenteert Buitenlust: DJ Roy (bekend van Boode). Op dit podium treden ook diverse artiesten op. Tevens is er in het café Live muziek. Keus genoeg dus voor een mooie afsluiting van het Harfsens Feest.

 

Wilt u het volledige programma nog eens rustig doorlezen, kijk dan op www.harfsen.nl/oranje