Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sporten voor alle leeftijden bij S.V. Harfsen afdeling Gymnastiek

HARFSEN – Het nieuwe seizoen is van start gegaan bij S.V. Harfsen afdeling Gymnastiek. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de lessen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen of enkele keren mee te doen met één van de lessen. Alle lessen vinden plaats in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6.Maandag

15.30-16.15u: Kleutergym.

16.15-17.15u.: Gym groep 3 t/m 8 basisschool.

18.50-20.00u.: Damesconditiegym.

20.00-21.00u.: Dames- en herenmixgroep.

Woensdag

19.30-20.30u.: Zumba.

Vrijdag

17.00-19.30u.: Selectie.

Zondag

11.30-13.00u.: Freerunning 7 t/m 10 jaar.

13.00-14.30u.: Freerunning 11 jaar en ouder.

 

Freerunning

Freerunning is een spectaculaire sport, waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties. Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt, worden uitdagingen en zo leer je steeds beter freerunnen!

 

Veilig leren freerunnen

Sportvereniging Harfsen biedt een plek voor jongeren om veilig en beheerst te leren freerunnen. Met Indoor Freerunning zijn de muren en toestellen in de zaal de obstakels. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde trainers, die weten wat je wel en vooral ook niet moet doen.

 

Stoer en sociaal

Naast dat freerunning een stoere sport is, staat het sociale aspect centraal: elkaar helpen om je te verbeteren, respect voor elkaar en elkaars kunnen, en vooral vrienden maken. Kortom: kijk naar elkaar, sport met elkaar, stimuleer en help elkaar om steeds beter te leren freerunnen.

 

Yoga

Op donderdag 7 september start er een reeks lessen tot en met 30 november. Donderdag 19 oktober is er geen les i.v.m. de herfstvakantie. De lessen bestaan voor het grootste deel uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Door het beoefenen van Yoga kom je in een diepere ontspanning. Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd en conditie. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen de Yoga-oefeningen. De les wordt gegeven door Ina Holmer.

 

Kleutergym

De les start met een kort spel. Vervolgens lekker klimmen en klauteren in een toestelbaan van diverse toestellen, zoals wandrek klimmen, touwzwaaien, balanceren op banken, koprollen op de lange mat en mini-trampspringen. De les wordt altijd beëindigd met een tikspel. Deze les is voor meisjes en jongens uit groep 1 en 2 van de basisschool en is onder leiding van Judith Besselink.

 

Gym groepen 3 t/m 8 basisschool

Deze lessen starten met een spel/warming-up. Elke les staat één onderdeel centraal zoals brug, vloer, sprong of balk. Als afsluiting wordt er een spel gedaan. Deze lessen worden gegeven door Judith Besselink.

 

Selectie

Er wordt geturnd op de onderdelen sprong, brug, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt het afwisselend! Daarnaast wordt er aandacht besteed aan kracht, lenigheid en coördinatie. De les wordt gegeven door Frieda van Deventer en Mirjam Beltman.

 

Dames- en herenmixgroep

Na een warming-up met inlopen en grondoefeningen wordt er de ene week op een toestel geturnd, zoals ringenzwaaien of mini-trampspringen en de andere week een spelvorm gedaan, bijvoorbeeld korfbal of badminton. De les wordt altijd beëindigd met een potje lijnbal. Janny Wilgenhof geeft deze les.

 

Damesconditiegym

De les start met een warming-up. Daarna komen andere vormen aan de beurt, dat kan met stokken, gewichtjes, dynabands en steps zijn. Vervolgens wordt er op een matje gewerkt aan de buikspieren, billen en zijkant van de benen. Regelmatig wordt er een potje lijnbal gespeeld. De les is onder leiding van Janny Wilgenhof.

 

Zumba

Zumba is swingen op aanstekelijke Latijns-Amerikaanse ritmes, zoals salsa, merenque en samba gecombineerd met fitness bewegingen. De moves zijn makkelijk te volgen met een hoog fun-gehalte! Je werkt aan je conditie, coördinatie en houding. Deze les wordt gegeven door Emile Amstelveen.

 

Voor meer informatie over de lessen kijk op www.gymnastiekharfsen.nl