Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sporten voor alle leeftijden bij S.V. Harfsen afdeling Gymnastiek

HARFSEN – Het nieuwe seizoen is van start gegaan bij S.V. Harfsen afdeling Gymnastiek. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de lessen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen of enkele keren mee te doen met één van de lessen. Alle lessen vinden plaats in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 in Harfsen.

Freerunning

Freerunning is een spectaculaire sport, waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties. Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt, worden uitdagingen en zo leer je steeds beter freerunnen!

Sportvereniging Harfsen biedt een plek voor jongeren om veilig en beheerst te leren freerunnen. Met Indoor Freerunning zijn de muren en toestellen in de zaal de obstakels. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde trainers, die weten wat je wel en vooral ook niet moet doen.

Naast dat freerunning een stoere sport is, staat het sociale aspect centraal: elkaar helpen om je te verbeteren, respect voor elkaar en elkaars kunnen, en vooral vrienden maken. Kortom: kijk naar elkaar, sport met elkaar, stimuleer en help elkaar om steeds beter te leren freerunnen.

 

Yoga

Op donderdag 1 september is er een open les waar vrijblijvend aan kan worden deelgenomen. Bij voldoende deelname starten wij een reeks lessen van 8 september tot en met 24 november.

De lessen bestaan voor het grootste deel uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken.

Door het beoefenen van Yoga kom je in een diepere ontspanning. Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd en conditie. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen de Yoga-oefeningen.

 

Ouder & kindgym

De les Ouder & kindgym is speciaal bedoeld voor de peuter van 1,5 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma lekker wil gymmen in een echte gymzaal. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Samen bewegen zal het contact tussen jou en je kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven. De les staat onder leiding van Janny Wilgenhof.

 

Kleutergym

De les start met een kort spel. Vervolgens lekker klimmen en klauteren in een toestelbaan van diverse toestellen, zoals wandrek klimmen, touwzwaaien, balanceren op banken, koprollen op de lange mat en mini-trampspringen.

De les wordt altijd beëindigd met een tikspel. Deze les is voor meisjes en jongens uit groep 1 en 2 van de basisschool en is onder leiding van Janny Wilgenhof.

 

Gym groepen 3 t/m 8 basisschool

Deze lessen starten met een spel/warming-up. Elke les staat één onderdeel centraal zoals brug, vloer, sprong of balk. Als afsluiting wordt er een spel gedaan. Deze lessen worden gegeven door Judith Besselink.

 

Selectie

Er wordt geturnd op de onderdelen sprong, brug, evenwichtsbalk en vloer.

Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt het afwisselend! Daarnaast wordt er aandacht besteed aan kracht, lenigheid en coördinatie. De les wordt gegeven door Frieda van Deventer en Mirjam Beltman.

 

Turngroep VO+

Tijdens de les is er aandacht voor zowel de turntoestellen, als ook voor kracht, lenigheid en conditieoefeningen, maar ook ontbreekt op zijn tijd een spel niet. Mirjam Beltman verzorgt deze les. Heb jij vroeger geturnd en begint bij het woord turnen alles weer te kriebelen? Of heb je altijd al willen turnen? Zit je op het voortgezet onderwijs of ben je zelfs al een tikkeltje ouder? Ga dan de uitdaging aan!

 

Dames- en herenmixgroep

Na een warming-up met inlopen en grondoefeningen wordt er de ene week op een toestel geturnd, zoals ringenzwaaien of mini-trampspringen en de andere week een spelvorm gedaan, bijvoorbeeld korfbal of badminton. De les wordt altijd beëindigd met een potje lijnbal. Janny Wilgenhof geeft deze les.

 

Damesconditiegym

De les start met een warming-up. Daarna komen andere vormen aan de beurt, dat kan met stokken, gewichtjes, dynabands en steps zijn.

Vervolgens wordt er op een matje gewerkt aan de buikspieren, billen en zijkant van de benen. Regelmatig wordt er een potje lijnbal gespeeld. De les is onder leiding van Jos Lodewijk.

 

Zumba

Zumba is swingen op aanstekelijke Latijns-Amerikaanse ritmes, zoals salsa, merenque en samba gecombineerd met fitness bewegingen. De moves zijn makkelijk te volgen met een hoog fun-gehalte!

Je werkt aan je conditie, coördinatie en houding. Deze les wordt gegeven door Emile Amstelveen.

 

Maandag

15.30-16.30 u: Gym groep 3,4 en 5 basisschool

16.30-17.30 u.: Gym groep 6,7 en 8 basisschool

18.50-20.00 u.: Damesconditiegym

20.00-21.00 u.: Dames- en herenmixgroep

Woensdag

19.30-20.30 u.: Zumba

Donderdag

09.00-09.45 u.: Ouder & kindgym

16.00-16.45 u.: Kleutergym

Vrijdag

17.00-19.30 u.: Selectie

19.30-20.30 u.: Turngroep VO+

Zondag

11.30-13.00 u.: Freerunning 7 t/m 10 jaar

13.00-14.30 u.: Freerunning 11 jaar en ouder

 

Voor meer informatie over de lessen kijk op www.gymnastiekharfsen.nl