Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek uit Harfsen doet mee aan NLdoet

HARFSEN – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart houdt het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook bij Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek.Men gaat op zaterdag 16 maart de Ontmoetingsruimte een schoonmaakbeurt geven en het kantoortje een nieuw kleurtje geven, zodat alles er weer fris uitziet. Ook wil men een nieuwe bank in de tuin plaatsen en de oude bank opknappen, zodat de bewoners er weer veilig gebruik van kunnen maken. Tijdens deze klus worden de bewoners eens extra verwend met een verwendag, zoals het verzorgen van nagels, haren of door het geven van een massage.

“Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl, aanmeldformulier in de ontmoetingsruimte of bij Gerda ten Have.

 

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Voor meer informatie over deze klus kunt u contact opnemen met Gerda ten Have. Activiteiten coördinator e-mail: gm.tenhave@gmail.com of 06-50492363.