Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

SV Harfsen turnsters vallen

in de prijzen

HOOG KEPPEL – In Hoog Keppel werd geturnd in de 6e divisie. Tegelijkertijd werd er ook een wedstrijd voor pre-instappers gehouden. Dus drukke dag voor trainsters van Rayon de Hanzestreek. Ook SV Harfsen was met een grote delegatie van de partij.

Helaas moesten Elynn ’t Hoen, Isabelle Grave en Arla Mak verstek laten gaan wegens ziekte en blessure, maar verder waren er in bijna alle categorieën turnsters van SV Harfsen vertegenwoordigd.

In de eerste wedstrijd was het meteen raak met een gouden medaille voor Sanne Tuitert bij de pupillen 2. In de andere baan wist Merel Mogenzomp ook goud te veroveren, terwijl Bo Meijer net buiten het podium eindigde op een vierde plaats bij de categorie pre-instap 2011. Bij de pre-instappers geboren in 2010 scoorde Robin Blokland hoog op balk en brug en zij eindigde op een uitstekende zesde plaats.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Tessa Wardenaar en Anne Vrielink. Anne boekte enorme progressie en behaalde de hoogste score op vloer, maar moest helaas de balk voortijdig verlaten. Ook bij Tessa verliep balk niet helemaal vlekkeloos, maar was het voldoende voor een bronzen medaille. In de andere baan was het pre-instapper Emma Brummelman (geboren in 2009) die uitstekend presteerde en met het zilver naar huis ging.

In de volgende wedstrijd verscheen alleen Luna de Vries voor Harfsen op de wedstrijdvloer. Luna maakte een sprong in het klassement door constant te turnen en kwam hiermee op een uitstekende tiende plaats.

Als laatste kwamen de jeugd en junioren aan de beurt. Janneke Brokken behaalde haar vooropgestelde doelen, wist te imponeren op brug en vloer en was daar heel tevreden mee. Daphne Lier turnde haar eerste wedstrijd voor SV Harfsen en eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Floor Onstenk behaalde de hoogste score op sprong en met een derde plaats op balk was dat genoeg voor een bronzen medaille. Indy Goosen kende een ongelukkige start op balk, maar wist zich gelukkig te herpakken op de overige toestellen en eindigde op een vijfde plaats. Meike Oplaat deed er een schepje bovenop en eiste het brons op bij de jeugd H.

Al met al een drukke dag maar veel tevreden gezichten. Voor alle deelneemsters was er vaantje, dus niemand ging met lege handen naar huis.