Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Thema-avond Orgaandonatie in Ons Gebouw

HARFSEN – Orgaandonatie: voor velen nog een puzzel, anderen hebben zich al geregistreerd in het donorregister.Op 1 juli 2020 treedt de nieuwe donorwet in werking. Deze bepaalt dat iedere Nederlander van 18 jaar en ouder, die zich niet geregistreerd heeft voor of tegen orgaandonatie, bij zijn overlijden ‘geen bezwaar’ heeft tegen orgaan- of weefseltransplantatie, met als doel om meer donoren voor transplantaties te krijgen.

Rondom deze wet zijn er voor veel mensen nog medische en ethische vragen.

Op zondagavond 27 oktober – in de Week van het Donorregister – komt Roel Schimmel, die al vele jaren werkt als Donatiefunctionaris in het Medisch Spectrum Twente, naar het Kerkcafé in Harfsen. Hij zal uitgebreid vertellen over wat er allemaal gebeurt rondom orgaan- en weefseltransplantatie. In veel gevallen is men wel op de hoogte over orgaandonatie, maar over weefseldonatie is over het algemeen minder bekend.

Het Kerkcafé is een open huis voor iedereen. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar. Na afloop (ca. 21.15/21.30 uur) kan het gesprek onderling worden voortgezet onder het genot van een drankje. Van harte welkom.

Datum: zondag 27 oktober, 20.00 uur.

Plaats: Ons Gebouw, Sporkehout 4-6, Harfsen.

Info: Ds. Hannie van Boggelen, hevanboggelen@gmail.com