Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Turnsters SV Harfsen kennen uitstekend seizoenstart

LOCHEM/HARFSEN – Zaterdag 7 november begon het wedstrijdseizoen voor enkele turnsters van SV Harfsen. In Lochem werden namelijk de jaarlijks terugkerende rayonkampioenschappen gehouden voor de meisjes in de verplichte oefenstof. Aangezien ook die avond in Harfsen de gymnastiekuitvoering werd gehouden, werd deze wedstrijd gezien als oefenwedstrijd om te zien hoe ver de turnsters de oefenstof beheersen.In wedstrijd 1 kwamen Tessa Wardenaar en Jade Brummelman voor SV Harfsen in actie. Tessa startte uitstekend op vloer met een mooie nette oefening waar ze het tweede cijfer voor kreeg. Helaas ging het opsprong mis en maakte ze maar één geldige sprong, terwijl het gemiddelde van de twee sprongen telt voor de uitslag. Gelukkig herpakte ze zich op brug; keurig, mooi hoog gezwaaid en dan ook een tweede cijfer. Op balk mag Tessa nog wat meer lef tonen, maar al met al zeer tevreden met een mooie achtste plaats.

Ook Jade moest beginnen op vloer. Het was de eerste keer dat ze haar oefening op muziek zou laten zien, dus extra spannend. Maar ondanks de zenuwen kon ze een goede oefening neer zetten. Brug is echt haar ding, super zwaaien en uitstekende hoekhang; terecht het eerste cijfer. Verder netjes en constante wedstrijd. Ook haar tegenstandster was goed op dreef, maar maakte onnodige fouten, waardoor deze spannende strijd in het voordeel van Jade werd beslist en zij dus de gouden medaille kreeg omgehangen.

Pupillen 1: Isabelle Grave en Sanne Tuitert waren aan elkaar gewaagd. Ondanks de zenuwen gingen beide dames voortvarend van start op vloer. Bij Sanne werd vlak voor de wedstrijd nog een overslag toegevoegd aan haar oefening wat resulteerde in de hoogste score, terwijl Isabelle heel beheerst en netjes goed was voor de tweede score. Het onderdeel sprong verdient op de komende trainingen wat extra aandacht want hier ontbrak het tempo. Dat werd weer rechtgezet op brug waar Sanne en Isabelle wederom goed waren voor de hoogste scores . Op balk werd uiteindelijk de wedstrijd beslist; Sanne turnde wat gehaast wat resulteerde in wiebels en ze viel met de koprol. Isabelle daarentegen turnde onverstoord een nette oefening met handstand en koprol wat goed was voor de hoogste score. Bij de prijsuitreiking kon Isabelle vol verbazing plaats nemen op het podium om haar eerste plaats in ontvangst te nemen, naast Sanne die goed was voor de derde plek.

In de laatste wedstrijd  kwam Ivona Beltman nog in actie. Voor haar een debuut in de D1 oefenstof met vloeroefening op muziek. Ook op brug nieuwe elementen die al aardig beheerst werden. Op sprong uitstekende overslag over de pegasus wat een hoogste score opleverde. Op de balk turnde Ivona ruime sprongen, maar moest helaas een pijnlijke val incasseren. Daarna maakte zede oefening wat wiebelig af, maar was er alom tevredenheid. Dit resulteerde in een tweede plaats en het zilver was een feit.

De kop is eraf; er werd boven verwachting gepresteerd!