Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Twee keer brons tijdens regiofinale voor

SV Harfsen turnsters

HARFSEN / DOETINCHEM – Vorig weekend  was het een druk programma voor de turnsters en trainsters van SV Harfsen en stond alles in het teken van finales. In Doetinchem was de finale van de 6e divisie van Gelderland Oost. In de eerste wedstrijd kwamen de instappers en pupillen 1 in actie, dus heen en weer pendelen tussen beide banen. Sanne Tuitert en Eline Dikkers hadden zich voor SV Harfsen weten te plaatsen bij de instappers, terwijl Sanne Kapsenberg de kleuren bij de pupillen 1 moest verdedigen.

De instappers kwamen vooral goed op de brug voor de dag. Eline turnde ondanks een blaar erg mooi en ruim. Sanne wist hier de hoogste score te behalen. Ook op balk deed Sanne goede zaken, wat resulteerde een welverdiende derde plaats in het algemeen klassement . Sanne Kapsenberg turnde een constante wedstrijd en was hier ook zelf erg tevreden over. Een uitstekende  11e plaats was haar verdienste.

Ook in wedstrijd 2 was SV Harfsen vertegenwoordigd in twee banen. Bij de jeugd 1 turnsters liet Loise van Kampen zien dat ze mooi balk kan turnen wat een vierde plaats opleverde. Helaas een val met brug, maar voldoende progressie en dus tevreden. Christel Schoolen  was de gehele dag niet echt fit, maar daar was weinig van te merken. Op vloer turnde ze een strakke, nette oefening waar ze de derde score behaalde. Maar op brug was ze in goede doen en met de een vloeiende strakke oefening (hoogste score) werd ze beloond met een derde plaats en een bronzen medaille.  Janneke Brokken (jeugd 2) turnt in de keuze oefenstof en liet een mooie vloeroefening zien. Helaas op brug iets minder, maar een mooie 9e plaats als eindresultaat waar Janneke zelf ook tevreden over was.

In de derde wedstrijd mocht Ivona Beltman aantreden bij de pupillen 2.Op vloer een nette strakke oefening met de derde score die ze ook op balk behaalde. De koprol en handstand lukte uitstekend en daar leek Ivona van onder de indruk, waarna ze op het einde wat sneller ging werken. Een 6e plaats was haar beloning.

Ondertussen was juniore Sietske Brummelman afgereisd naar Lelystad om daar in een mooie ambiance de districtsfinale 4e divisie van Gelderland en Overijssel te turnen.  Dat deed ze met  overtuiging en naar volle tevredenheid. Een uitstekende 15e plaats in het grote deelnemersveld was meer dan verdiend.

Al met al een succesvol weekend voor de turnsters voor SV Harfsen!