Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Winters weer en medailles voor SV Harfsen turnsters

ZELHEM – Ondanks de winterse buien werd in Zelhem de tweede voorwedstrijd gehouden voor de turnsters in de 6e divisie. Er werd iets later gestart, aangezien nog niet alle turnsters, trainers en juryleden de weg door het witte sneeuwlandschap naar Sporthal de Pol hadden weten te bereiken.

Bij de start op het onderdeel sprong liet Janneke Brokken zien, dat ze er op gebrand was om bovenin mee te turnen. Helaas moest clubgenootje Julia Dietrich het schouwspel vanaf de tribune bekijken, aangezien ze zich ziek en rillerig in Zelhem meldde. Dus Janneke moest de strijd alleen aangaan bij de jeugd. Ondanks blaren op haar handen zette ze een goede brug oefening neer. Balk was echt een genot om naar te kijken met mooie ruime bewegingen. Toen ook de vloeroefening op “Frozen” helemaal goed ging was iedereen  super tevreden en was het goud een feit.

In de andere baan turnden Eline Dikkers en Sanne Tuitert bij de instappers. Isabelle Grave moest helaas verstek laten gaan. Op het onderdeel brug startte beide turnsters uitstekend. Eline en Sanne deden goede zaken op balk door risico te nemen met koprol en handstand. Op vloer liet Eline een hele mooie arabier met huize hoge kaats zien, maar leek het op sprong wel of ze de trein moest halen. Sanne turnde hier rustig en beheerst haar oefeningen en legde hiermee een basis voor de zilveren medaille.

Door een aantal afwezigen liep de wedstrijd in en kon de tweede wedstrijd eerder van start gaan. Sanne Kapsenberg was maar net op tijd en mocht zonder al te lange warming up aan de wedstrijd beginnen. Maar dat deerde haar niet. Hier en daar nog wat slordigheden op balk, terwijl ze op vloer juist heel netjes turnde en op een mooie 7e plaats eindige. Isabel van Putten turnde een mooie balkoefening en liet op vloer nieuwe elementen zien. Ook sprong gaat steeds beter , dus was een10e plaats welverdiend.

Ook de derde wedstrijd kende veel uitvallers. Ivona Beltman was wegens ziekte al uitgevallen en ook bij de andere clubs ontbraken turnsters. Het werd dus een snelle wedstrijd.. Meike Oplaat turnde een uitstekende brugoefening, waarmee ze de derde score behaalde. Helaas ging balk niet helemaal zoals in de training, maar gelukkig herpakte ze zich met een mooie vloeroefening.

Ook Christel Schoolen turnde een mooie strakke vloeroefening bij de jeugd. Op brug behaalde ze de hoogste score, maar door iets te vergeten op balk werd Christel teruggewezen naar plaats 3. Daar profiteerde Loise van Kampen van die juist op balk stabiel was. Op vloer turnde ze ook strak en gaf ze de voorsprong niet meer uit handen. De tweede plaats ging dus ook naar SV Harfsen  en zo stonden beide jeugdturnsters   op het podium.