Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zesde divisie wedstrijd turnen bij S.V. Harfsen Gymnastiek

HARFSEN – Zaterdag 20 januari werd in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen de eerste voorwedstrijd voor de turnsters in de 6e divisie gehouden. De zaal was goed gevuld met ouders, opa’s, oma’s, broertjes en/of zusjes.Van S.V. Harfsen waren in de eerste en derde wedstrijdronde turnsters vertegenwoordigd. Voor de turnsters is de eerste wedstrijd van het seizoen altijd spannend met weer nieuwe oefeningen en onderdelen. Door de zenuwen zijn de oefeningen altijd lastiger te onthouden.

In wedstrijd 1 turnden Tessa Wardenaar, Claire Blokland en Anne Vrielink in pupil 1 D3 en Emma Brummelman in instap D3. Tessa turnde een stabiele wedstrijd, zij had al geoefend op toernooitjes met de oefenstof. Claire heeft goede stappen gemaakt en deed op het onderdeel sprong een handstand platval. Voor Anne was het even spannend maar ze had de oefeningen goed onthouden en turnde netjes. Emma had een supersprong. In deze wedstrijd behaalden Tessa en Emma allebei een eerste plaats.

Aan wedstrijd 2 namen geen turnsters van S.V. Harfsen deel. In de derde wedstrijdronde waren het Meike Oplaat, Janneke Brokken, Daphne Lier, Arla Mak en Indy Goosen die lieten zien wat ze in huis hebben. Ook hier de nodige zenuwen bij onderdeel vloer;  deze oefeningen op muziek en salto’s op vloer zijn altijd een uitdaging! Bij de sprong had Janneke helaas maar één geldige sprong en Meike sprong ook maar één keer. Ondanks dat mogen de turnsters tevreden zijn met de resultaten en weten ze waar de aandachtspunten liggen, op naar de tweede plaatsingswedstrijd!

Bij de junioren supplement G was de eerste plaats voor Arla en een keurige derde plaats voor Daphne. In de categorie senior F behaalde Janneke een tweede plaats.