Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zitvolleybalevenement in Dorpshuus Hoeflo

HARFSEN – In het weekend van 18 en 19 november staat Hoeflo in het teken van het zitvolleybal, tegenwoordig paravolley geheten. In de jaren ’80 en ’90 was Harfsen landelijk bekend bij de zitvolleybalsporters en was Hoeflo officieel het Nationaal Zitvolleybalcentrum.  De trainingsweekends en wedstrijden werden in de sportzaal gehouden. Zowel het dames- als het herenteam speelde toen op wereldniveau en interlandwedstrijden tegen andere toplanden als Noorwegen, Duitsland en Iran werden in Hoeflo gespeeld.In de loop der tijd zijn de trainingen verplaatst naar Sportcentrum Papendal en naar Doorn. De vele grote bekers die de teams hebben gewonnen staan nog in Hoeflo. Daarom heeft het Hoeflo-stichtingsbestuur contact gezocht met de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) en met Jouke de Haan. De laatste was vele jaren bondscoach van vooral het Nederlandse mannenteam en heeft met dit team vele Olympische, wereld- en Europese titels behaald en is momenteel promotor van het paravolley in diverse Europese landen. Volleyballers met langdurige blessures of oud-volleyballers, kunnen hun technische vaardigheid op peil houden bij deze sport. Hij opperde om samen met oud-speler Henk Dost een reünie van oud-internationals, coaches en scheidrechters te organiseren met daaraan gekoppeld een veiling van al die bekers.

Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot een volleybalhappening, waarbij vooral ook de jeugd wordt betrokken. Op zaterdag de 18e is er ’s morgens een clinic zitvolleybal voor de B- en C-jeugd van volleybalclub Forza (uit Harfsen en Laren), gegeven door Jouke de Haan. Verder een wedstrijd tussen de A-jeugd van Forza tegen een team van Alterno-Apeldoorn. ’s Middags is er een wedstrijd van een selectieteam van Forza tegen oud-internationals en vervolgens onderlinge wedstrijden tussen oud-internationals.

Ook zaterdags is de Join-volleybaltourbus van de NeVoBo aanwezig. De jeugd kan hier o.a. leren duiken op luchtkussens, de snelheid van smashes meten en de spronghoogte. Ook niet-leden van Forza kunnen hier gratis aan mee doen. Verder wordt een verloting gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de jaarlijkse Hamac-Run. Vele prijzen zijn beschikbaar gesteld door o.a. de Nijha en de NeVoBo. De Nijha, wiens roots in Harfsen liggen (NIJenhuis-HArfsen), heeft een snel te plaatsen volleybalinstallatie ontwikkeld. Deze wordt ook in Harfsen gebruikt en omdat in 2018 de wereldkampioenschappen paravolleybal in Nederland worden gehouden, komen o.a. de voorzitter en de technisch directeur van de NeVoBo naar Harfsen, evenals organisatoren van het WK 2018 en tevens wethouder Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem.

’s Avonds staat in het teken van een buffet en de veiling van de bekers. Zondagsmorgens is er voor degenen die in de omgeving hebben overnacht een ontbijt en zal er tussen 10.00 en 12.00 uur een clinic worden gegeven voor trainers uit de regio Oost van de NeVoBo. Zij kunnen daarmede licentiepunten vergaren. Beide dagen zijn voor geïnteresseerden gratis toegankelijk.