Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Avond4Daagse Holten: ieder jaar wandelaars verrassen met originele routes

Gerdien Ophof verkent één van de routes.

HOLTEN – De Avond4Daagse Holten brengt al twee jaar lang meer dan duizend mensen in en rond Holten in beweging. Ook dit jaar melden zich weer veel enthousiaste wandelaars aan. Een belangrijke succesfactor van de Avond4Daagse Holten zijn de originele, verrassende wandelroutes. Evelyn Reidinga en Gerdien Ophof zijn samen met Daphne de Jong voor het tweede achtereenvolgende jaar het brein achter deze routes.

,,Ik vind het een mooie uitdaging om mensen ook dit jaar weer te verrassen”, zegt Gerdien Ophof, “ik wandel vaak en ken de paden waar niet veel wandelaars komen. Die probeer ik zo veel mogelijk op te nemen in de routes, zodat meer mensen hier kennis mee maken en over onbekend terrein lopen.”

 

Goede voorbereiding is belangrijk

De voorbereidingen beginnen al in het najaar. ,,We verdelen Holten onderling”, vertelt Evelyn Reidinga, “ieder krijgt een eigen gebied om de routes uit te zetten. Zo voorkomen we ook dat de wandelaars alle avonden door hetzelfde deel van Holten lopen. Ik ga eerst met de kaart of met google aan de slag om ideeën op te doen. Als ik een leuke route in mijn hoofd heb, ga ik deze zelf verkennen.”

,,Het is belangrijk om de routes zelf eerst te lopen”, vult Gerdien aan, “je komt altijd obstakels tegen. Soms gaan ze over een terrein van bijvoorbeeld een boer en staat er prikkeldraad. Dan nemen we contact op met de boer en vragen we hem toestemming om het pad open te stellen tijdens de Avond4Daagse.”

 

Thema’s

Ook dit jaar hebben de vier avonden een thema waarop de wandelroutes zijn afgestemd. ,,We brainstormen ieder jaar met elkaar over de invalshoeken die we voor de verschillende avonden willen hebben”, zegt Evelyn, “daar zoeken we de juiste routes bij uit. Ook houden we rekening met de belevingspunten. Die moeten op de juiste plek komen te staan en passen bij het thema.”

,,Meestal komen de ideeën vanzelf. Vorig jaar wilden we iets met kunst. Dan betrekken we daar de juiste partijen bij, in dit geval de VHBK. Het is mooi om het enthousiasme van deze mensen te zien. Dat geldt ook voor de sponsoren en verenigingen die een belevingspunt verzorgen. We hebben hierdoor al heel wat leuke activiteiten onderweg kunnen aanbieden en ook dit jaar wordt het weer geweldig. Dus, meld je aan en kom ook dit jaar in beweging. Wij zorgen voor verrassende routes”, besluit Gerdien.

Opgeven kan via www.avond4daagseholten.nl