Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Fysiotherapie TriFitt: veilig en gezond ouder worden

HOLTEN – Donderdag 4 oktober van 10.00-12.00 verzorgt Fysiotherapie TriFitt een zorgmarkt voor senioren. Deze vindt plaats tijdens de landelijke valpreventieweek, met als thema: Hup, in de Benen. In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar een ziekenhuis moet. TriFitt en haar partners logopedie, podotherapie, ergotherapie en diëtiek besteden aandacht aan valpreventie en het gezond ouder worden.Ergotherapie Salland biedt een screening aan van uw woning aan de hand van een woningcheck. Ook bieden zij een geheugenscreening en geven informatie over diverse soorten hulpmiddelen.

Logopedie Salland is meer dan alleen spraakles! U kunt bijvoorbeeld ook terecht bij slikklachten, problemen met het vertellen, moeite met het vinden van woorden, gehoorproblemen of stemklachten.

Bij Podotherapie ten Brinke ontvangt u een gratis voetscreening. Een afwijkende stand en/of gang, beperkingen van gewrichten of slecht schoeisel spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van valincidenten. De podotherapeut onderzoekt de mogelijke oorzaak voor het vallen en informeert u hierover.

DietistenGroep NL geeft informatie over wat u zelf kunt doen om gezond ouder te worden en welke voeding hierbij belangrijk is. Kunt u het uzelf misschien wat makkelijker maken?

Fysiotherapie TriFitt start woensdag 17 oktober van 10.30-12.00 uur met een nieuwe valpreventiecursus in Holten. De cursus van 10 lessen is geschikt voor mensen vanaf 65 jaar, die 15 minuten zonder loophulpmiddel kunnen lopen. De deelnemers oefenen hun balans, evenwicht en de bewegingssturing in dagelijkse situaties. Niet alle valpartijen zijn te voorkomen, daarom leren de deelnemers ook valtechnieken. De ergotherapeut zal ook twee lessen verzorgen. Tijdens de zorgmarkt krijgt u uitleg en een demonstratie van deze cursus.

Dus, Hup, in de Benen en kom op 4 oktober naar de zorgmarkt bij Fysiotherapie TriFitt, Dorpsstraat 39 Holten en meldt u zich alvast aan voor de valpreventie cursus!