Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Voldoende clinics en trainingen ter voorbereiding van Diepe Hel Holterbergloop

31e Editie vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 oktober

HOLTEN – Het begint al bijna een traditie te worden! De clinics van ASV Atletics, AV Holten, De Zonsopkomstloop en nu ook nog nieuw de vitaliteitstrainingen voor de wandeltocht.ASV Atletics Nijverdal vanaf 1 september

De trainingen spelen op al deze wensen in. Vanaf zaterdag 1 september start ASV Atletics uit Nijverdal met wekelijkse looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op zaterdag 27 oktober of zondag 28 oktober. Met negen looptrainingen word je goed voorbereid op de Diepe Hel Holterbergloop. De trainingen bestaan uit: warming-up, dynamische loopoefeningen, rompstabiliteitsoefeningen, loopscholing, intervallen op baan of bos/heuveltraining, cooling down. De startlocatie van de looptrainingen is iedere zaterdag bij de atletiekbaan aan de Van Heerdtweg 5. Als de startlocatie elders (bos/heide) is, wordt dit van te voren gemeld. De start is om 9.00 uur.

 

AV Holten vanaf 5 september

Vanaf woensdag 5 september is het mogelijk om te trainen in groepsverband voor de Diepe Hel Holterbergloop. Als je al iets kunt hardlopen, is prettig. Verder zijn de trainingen voor alle niveaus. Het is geen ‘start to run’ training. Iedere week op woensdagavond van 20.00 tot ca. 21.15 uur kun je terecht aan de Meermanskamp van AV Holten. Er wordt gestart met een inloop en rek- en strekoefeningen. Daarna volgt de loopscholing met twee kerntrainingen. Tot slot uitlopen met coolingdownoefeningen. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de vereniging om deel te nemen aan de clinics.

 

Trainen voor de Zorgsaam 10 km Wandeltocht Kuier Deur… de Diepe Hel

Denk je nu: “10 Kilometer wandelen? Moet er niet aan denken, ik kan nog geen kilometer volhouden…” Dan is dit de kans! Je kunt vanaf 9 juli 2018 samen met anderen 16 weken lang onder begeleiding trainen, op vijf locaties in de gemeente Hellendoorn en drie locaties in de gemeente Rijssen-Holten. Daarmee heb je ruim de tijd om heel geleidelijk aan te trainen voor deze unieke wandeltocht, die op 28 oktober wordt gehouden.

 

Zonsopkomstloop zaterdag 15 september

Op zaterdagochtend 15 september kunnen alle vroege vogels onder ons zich verzamelen om 07.00 uur op de Holterberg. “De clinic of parcoursverkenning wordt geleid door Marian Freriks uit Nijverdal”, vertelt Hans Stokvis voorzitter. Marian is zevenvoudig Nederlands Kampioen hardlopen, met haar bedrijf Runspiration geeft zij diverse trainingen. “Op een autovrije Holterberg met opkomende zon en fluitende vogels is de Zonsopkomstloop een prachtige beleving om te ervaren.”

 

“De start en finish zijn dit jaar in Nijverdal. Hardlopers kunnen zich aanmelden voor de Rabobank Bedrijvenloop, Rabo Kids Run, Sans-online 6km Night Run, Hemink 10 km en Volker Wessels Halve Marathon!” Per afstand wordt er een limiet gehanteerd voor inschrijvingen. “De Sans-online 6 km start om 20.30 uur en daar kunnen maximaal 1.500 deelnemers aan meedoen, 10 km start om 13.15 uur met maximaal 2.500 deelnemers en de VolkerWessels halve marathon start om 14.00 uur met maximaal 2.000 deelnemers”.

 

 

Meer informatie

www.diepehelholterbergloop.nl | info@diepehelholterbergloop.nl