Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zaterdag 21 oktober Open Huis bij Dierenartsencombinatie Holten

Van links naar rechts: Chris klijn Velderman, Twan van Bussel en Lia Buitenhuis.

HOLTEN – Zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 15.00 uur is er Open Huis bij Dierenartsencombinatie Holten aan de Dorpsstraat 24C. Niet alleen de vaste klantenkring is van harte welkom maar iedereen die graag wil zien hoe het er in deze vernieuwde dierenartsenpraktijk aan toe gaat kan in een gezellige sfeer een kijkje komen nemen! Naast een rondleiding, een kijkje achter de schermen, hebben de medewerkers een paar leuke activiteiten in petto: kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen maar ze mogen ook (als ze dat willen) hun eigen knuffeldier ‘opereren’ om ze zo een beetje bekend te maken met de handelingen in de praktijk. Volwassenen kunnen onder meer wat testjes doen in het lab. Natuurlijk is er voor iedereen wat te drinken en iets lekkers!Dierenartsencombinatie Holten, een maatschap tussen allround dierenartsen Lia Buitenhuis, Twan van Bussel en Chris klijn Velderman, zetelt sinds september 2014 aan de Dorpsstraat 24C, maar dat pand begon te verouderen. Bovendien moest er wat meer ruimte gecreëerd worden omdat het patiëntenbestand, wat gezelschapsdieren betreft, groter wordt. Lia verwoord dat als volgt: “Vroeger, als een hond uit zijn bek rook, werd hij naar de schuur gestuurd; nu doen wij hier aan gebitsanering. Er heeft een verschuiving plaats gevonden. Waar vroeger vaak een hond een karretje moest trekken zie je tegenwoordig soms een hond ín een karretje zitten achter de fiets van zijn baas.”

Mensen willen meer en betere zorg voor hun dier, of het nu een gezelschapsdier is of een landbouwhuisdier. Die zorg wordt vanuit Dierenartsencombinatie Holten geboden: naast de drie artsen-in-maatschap zijn Stijn Aarnink, Rianne Harperink en Ben Boschker aan de praktijk verbonden. Alle dierenartsen van DAC Holten draaien beurtelings het spreekuur waardoor iedereen van alles op de hoogte blijft en daarna gaat ieder dan zijns weegs: de één in de praktijk; de ander gaat letterlijk de boer op. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de praktijk De Vijf Heuvelen in Markelo waardoor de dierenartsen deze hele regio goed kennen.

Het team wordt ondersteund door de assistentes Erica, Irena, Joke en Myrthe.

In de geheel vernieuwde praktijk zijn kantoor en kantine verplaatst naar de bovenverdieping om ruimte te maken voor moderne onderzoek- en behandelkamers met o.m. nieuwe apparatuur voor gebitsbehandeling é een operatiekamer er naast waar men gebruik maakt van gasanesthesie en hartbewakingsapparatuur. In het nieuwe lab kunnen bloed- en huidtesten worden gedaan en daar komt ook apparatuur bij voor melktesten. En wanneer alles achter de rug is, kan het dier naar de nieuwe uitslaapkamer.

Dierenartsencombinatie Holten wil een toegankelijke praktijk zijn waar mensen makkelijk binnen lopen en de nieuwe entree met balie ziet er dan ook uitnodigend uit.

Behandelingen doen zij het liefst op afspraak om goed de tijd te kunnen nemen, maar ook dieren gescheiden kunnen houden. Hoe het daar allemaal werkt, kunt u dus zien op zaterdag de 21e!