Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ingezonden brief

Publicatie van een ingezonden brief betekent niet dat de redactie het eens hoeft te zijn met de gegeven mening. Tevens behoudt zij zich het recht voor brieven in te korten. Alleen brieven met naam komen voor plaatsing in aanmerking (als de beschikbare ruimte dat toelaat).

Brieven die naar het oordeel van de redactie, kwetsend of beledigend zijn voor individuen of groeperingen komen niet voor plaatsing in aanmerking.

 

U de hond, wij de stront

Wij zijn leerlingen van montessorischool De Ontdekking uit de Vijfhoek in Deventer. We spelen elke dag in de pauze buiten op het Brands Buyspark. Maar we hebben veel last van de hondenpoep die er ligt. We geven de honden niet de schuld maar wel de baasjes. Het lijkt wel of deze baasjes te lui zijn om de poep op te ruimen.

We hebben de gemeente Deventer vriendelijk gevraagd door middel van een brief om wat aan dit probleem te doen. Dit is nu ruim 2 maanden geleden en we hebben daar nog geen reactie op gehad. Het zou fijn zijn als de gemeente Deventer borden zou neerzetten met daarop ‘verboden voor honden’. Een ander idee is om bekeuringen te geven aan de mensen die de poep niet opruimen.

Maar nog fijner is het als hondenbezitters de poep opruimen zoals het hoort. Want wij zijn het zat dat we steeds moeten uitkijken tijdens het spelen of we niet in de poep trappen. Als dat gebeurt, stinkt de hele klas naar poep.

Want buitenspelen is gezond maar wij hebben last van de hondenstront.