Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Huzarenhof

Water in de Tuin

De Huzarenhof

JOPPE – ‘Water in de Tuin’ is het thema van de Nationale Tuinweek 2015 (13-20 juni). In heel Nederland worden vanuit de Vereniging Groei & Bloei activiteiten ontplooid die de rol van water in de tuin belichten.

De Huzarenhof in Joppe heeft zeker ‘water in de tuin’. Maar liefst twee mooie vijvers sieren deze prachtige in het groen verscholen tuin aan de Huzarenlaan 2. Met name de royale bosvijver kent een geheel eigen biotoop. Door het grote wateroppervlak is het in dit bosgedeelte altijd een stuk koeler dan de rest van de tuin. Wie de tijd neemt een poosje op vlonder aan het water te gaan zitten, kan genieten van al het leven dat een vijver met zich meebrengt: vogels drinken langs de waterkant, badderen en zonnen er op de zandige oever en vinden er alle mogelijke insecten om hun jongen mee te voeren. Merels, lijsters, groenlingen, grauwe vliegenvangers, goudvinken, gewone vinken, allerlei soorten mezen en andere soorten kun je op dit moment rond deze vijver waarnemen. De eerste libellen zweven al boven het water, de waterlelies vormen knoppen en wanneer je geluk hebt, zie je supersnelle goudwindes door het water schieten. Ook ringslangen laten zich regelmatig zien. Aan de oevers staan, naast een aantal moerascipressen, imposante bladplanten als Darmera, Rodgersia en de koningin van alle bladplanten, de moerasaronskelken. Kortom een oase van groen en rust…..

De Huzarenhof is tot 26 juli alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 11.00 – 17.00 uur. Na 26 juli is de tuin definitief gesloten. De entree bedraagt € 4,-  p.p. incl. kop koffie/thee.

Verdere info: www.huzarenhof.nl