Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Groei- en Bloeivierdaagse Huzarenhof

Lysichiton camtschatcensis.

Lysichiton camtschatcensis.

JOPPE – Van Hemelvaartsdag tot en met zondag 17 mei ( 11.00-17.00 uur) kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van alles wat groeit en bloeit in deze mooi in het bos gelegen tuin aan de Huzarenlaan 2 in Joppe.

Ondanks de koude nachten, hevige regens, rukwinden en warmte van de afgelopen periode, de natuur is nu eenmaal grillig, ziet de tuin er toch, of juist daarom, prachtig uit. De vele tinten groen van bomen en heesters combineren smaakvol met de eerste voorzichtige bloei van de vaste planten. Het dieppaars van late tulpen combineert verrassend mooi met het zachtblauw van de talloze camassia’s die ook nog in bloei staan. Her en der laten de geraniums hun eerste bloemen zien.  Het aantrekkelijke blad en de tere bloemen van de elfenbloem zijn een lust voor het oog. Ze staan op een schaduwrijke helling – een plek waar ze het prima naar de zin hebben. Aan de oever van de grote bosvijver komen de opvallende moerasaronskelken op gang. Deze witbloeiende aronskelk komt uit Kamtsjatka, een langwerpig schiereiland ten noorden van Japan. Het klimaat is daar behoorlijk hard en guur, vandaar dat Lysichiton camtschatcensis wel wat kan hebben en om onze winters lacht. Hun opvallende appelgroene zwaardvormige bladeren kunnen wel een meter lang worden.

Hoewel de laatste nachtvorst de blauwe regens een tik gegeven heeft, zijn toch nog honderden bloemen in bloei gekomen en zorgen , met name over de drie bogen in de achtertuin, waar inmiddels ook de eerste clematissen bloeien, voor een schilderachtig schouwspel. Kortom, er valt weer veel te genieten! www.huzarenhof.nl Entrée € 4,- p.p. incl. kop koffie/thee.