Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerstmis in Joppe

JOPPE – “Het hart van de kribbe begint te kloppen wanneer we met Kerstmis het beeld van het kind Jezus plaatsen.” Paus Franciscus

In de Rooms-Katholieke kerk Joppe wordt Kerst gevierd. In de vieringen bent u van harte welkom.

Kerstavond 24 december

Om 18.00 uur is er een Kerst Familieviering. Wij komen samen om de geboorte van Jezus te vieren. Tijdens de viering zullen kinderen voorlezen en zal het kinderkoor mooie kerstliedjes zingen. Kinderen vanaf groep 4 die het leuk vinden om mee te zingen in het kinderkoor, kunnen zich vóór 17.30 uur melden vóór in de kerk om de kerstliedjes te oefenen. Het belooft weer een prachtige, sfeervolle Kerstviering te worden. Iedereen is van harte welkom!

 

In de Heilige Nachtmis zingt om 21.00 uur het parochieel koor o.l.v. dirigent Piet Klein Rouweler, begeleid door organist Theo Mokkink en de fluitisten Elly Achtereekte-Heijink op dwarsfluit en Wil Gradussen op altblokfluit. Een kwartier voor aanvang van de viering worden er kerstliederen gezongen.

 

Eerste Kerstdag

Er is om 10.00 uur een Woord- en Communie viering met medewerking van het parochieel koor, organist en fluitisten.

Het Kindje Wiegen is om 15.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. De deuren van de kerk staan open voor de kinderen om deze speciale kerstviering mee te vieren. Kindje wiegen is voor ieder kind, ongeacht een kerkelijke achtergrond. Tijdens deze korte viering wordt het kerstverhaal verteld, worden kerstliedjes gezongen en er wordt geknutseld. Aan deze viering zijn geen kosten verbonden.

In de kerk kan er bij de prachtige kerststal een kaarsje worden aangestoken. U bent van harte welkom! Men hoopt, net als vorig jaar, op een grote opkomst.

 

Oudejaarsavond

Dinsdagavond 31 december om 19.00 uur is er een Eucharistieviering waarin het Te Deum zal worden gezonden. Het Te Deum, een hymne wordt gezongen bij belangrijke gebeurtenissen of bijzondere herdenkingen.