Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hendrika Loman al 20 jaar te gast in Villa Schoolthoff

KRING VAN DORTH – Hendrika Loman gaat met al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen opnieuw haar verjaardag vieren in Villa Schoolthoff. Dit jaar voor de 20e keer.Hendrika woont in Almen en heeft een prettig huis om in te wonen. Daar komen haar kinderen en kleinkinderen graag op bezoek. Dat gaat prima behalve als ze allemaal tegelijk willen komen zoals voor haar verjaardag. Daar bedacht Hendrika in 1998 een oplossing voor. Ze had gelezen dat Villa Schoolthoff in Kring van Dorth zojuist was geopend. Een mooi en groot huis, heel geschikt voor haar hele familie, zo leek haar. Ook nog eens lekker dichtbij vanuit Almen. De plannen gingen door en dat jaar vierde ze, vlak voor kerst, haar verjaardag in Villa Schoolthoff. Een heel weekend lang zodat iedereen kon blijven slapen.

Het werd een groot succes. Vooral ook de kleinkinderen vonden het prachtig en noemden het al snel ‘het grote huis van oma’. Reden genoeg om het volgend jaar op herhaling te gaan. Die herhaling is niet meer gestopt en nu gaat ze voor de 20e keer op bezoek.

De familie is in die tijd flink uitgebreid. Er kwamen steeds meer kleinkinderen, vriendjes, vriendinnetjes en zelfs achterkleinkinderen. Heel prettig dus dat Villa Schoolthoff in die jaren ook regelmatig werd uitgebreid. Waren er bij de opening nog maar 8 kamers beschikbaar, nu is dat aantal geklommen tot 20 kamers.

Het jubileum van dit jaar heeft voor Hendrika nog een extra bijzonder tintje; ze wordt dit jaar 90 jaar! Natuurlijk beginnen de jaartjes te tellen, maar ze hoopt straks weer aan alles te kunnen meedoen in haar familieweekend. Ze kijkt er weer helemaal naar uit.