Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerstrock in de Wippert

Kerstrock in de Wippert Versatile

KRING VAN DORTH – In zaal De Wippert aan de oude weg Laren – Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de zevenentwintigste keer het Kerstrockfestival plaats. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van jonge regionale bands en bands met al meer podiumervaring. Daarnaast is deze zevenentwintigste aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en een stampvolle zaal. Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Greenlight, Versatile, Bad Shoes, Striky Exit en 7NA. De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt 7 euro.

 

Programma

Greenlight (16.15 – 17.00 uur)

In juni 2014 begonnen vier jongens uit Bathmen met elkaar te jammen en muziek te maken, met als voorbeeld de vele andere bands uit Bathmen. De naam Greenlight komt van groen licht oftewel altijd doorgaan en niet stoppen. De band werd dit jaar uitgebreid met een zangeres uit Holten die zorgt voor de versterking van het vocale gedeelte van de band. In 2015 werden meerdere mooie optredens verzorgd. Elke maandag avond repeteren ze in de oefenruimte aan de Schipbeek in Bathmen. De band bestaat nu uit Lotte Scheperboer (16, zang), Jasper de Winter (16, drums, zang), Julian Bloemenkamp (17, gitaar, zang), Justin Markvoort (17, gitaar, zang) en Sebastian Beusink (17, basgitaar). De muziek die The band Greenlight speelt ligt tussen Bökkers en de Foo Fighters, tussen Anouk en AC/DC of tussen Creedence en de Rolling Stones, kortom een gevarieerd repertoire.

Kijk voor meer info van Greenlight op www.facebook.com/thebandgreenlight

 

Versatile (17.30 – 18.15 uur)

De Larense coverband Versatile is ontstaan uit de begeleidingsband tijdens de Loarnse Passion. Met veel enthousiasme is het eerste optreden tijdens de Larense kermis beleefd en dit smaakte naar meer. Na een muzikale invulling te hebben gegeven tijdens de kerstfair bij Haneveld in Laren volgt nu Kerstrock. Ondanks het feit dat er geen stevige rock zal worden gespeeld, wordt er met veel plezier covers gespeeld van het verleden tot en met het heden. De band heeft op dit moment de volgende bezetting: Tessa Meijer (saxofoon), Christian Harkink (gitaar en zang), Myrthe Varenbrink (zang), Peter Leijenhorst (drums) en Martijn Koeslag (basgitaar en zang). Met regelmaat wordt de bezetting uitgebreid met gastmuzikanten, maar dit is elke keer weer een verrassing.

 

Bad Shoes (18.45 – 19.30 uur)

Bad Shoes uit Salland is een coverband die in medley-vorm alle hits van toen en nu op je los laat. Van Marco Borsato naar Elvis, via de klassiekers uit de 90’s en de hits van nu, naar Queens of the Stone Age en Dire Straits. Niets is voor Bad Shoes te gek! Niet alleen de muziek brengt je in hogere sferen, maar de show die Bad Shoes weggeeft is er een om niet snel te vergeten. Vol energie en overgave begeven de bandleden zich op het podium om er samen een spetterend optreden van te maken met alles erop en eraan! Bad Shoes stond in 2014 in de regiofinale van de “Clash of the Coverbands’ en in de finale van de ‘Wraak van Salland’.

 

Striky Exit (20.00 – 20.45 uur)

De in 2005 opgerichte band Striky Exit uit Laren speelt na een aantal jaren opnieuw op Kerstrock. Op de basisschool in groep 7 is de band opgericht door drummer Tom Wesseldijk en bassist Nick Snellenburg, de basis voor een punk/rock bandje is gevormd. Na een korte zoektocht zijn gitarist Yoran te Lintelo en zanger Jeroen Platenkamp in de band gekomen. Tien jaar na de oprichting spelen de meeste bandleden nu ook in andere bands. Met muziek van o.a. Heideroosjes, Sum 41 en Rancid rammen ze nu een muur van geluid door de zaal.

 

7NA (21.15 – 22.00 uur)

De roots van 7NA liggen bij de Enterse Dagen in 2008; de reünie van Enterse bands. In die periode is 7NA ontstaan om bij de volgende Enterse Dagen ook op het grote podium te kunnen staan. En dat is gelukt! Na een voorzichtig begin met enkele afvallers en nieuwkomers staat er nu een band die klinkt als een klok. 7NA is uitgegroeid tot een echte gevorderde rockcover formatie uit Twente die het publiek goed weet op te zwepen!

In 2014 heeft 7NA zich binnen The Clash Of The Coverbands bij de beste 18 bands van de Benelux weten te plaatsen. 7NA onderscheidt zich door haar veelzijdige zang, breed ingezette instrumentarium en staat garant voor een spetterende live performance waar u de haren van overeind gaan staan (zelfs als u deze niet heeft)! Kortom ook dit jaar kan men weer rekenen op een spetterende slotact op Kerstrock in De Wippert.

Kijk voor meer info ook op www.cafedewippert.nl/kerstrock