Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Leuke nieuwe horeca-activiteit in Gebakhuus in Kring van Dorth

leuke-nieuwe-horeca

KRING VAN DORTH – Bijna letterlijk op de grens van Overijssel en Gelderland, 60 meter van de Dortherbeek, gelegen op de kruising van de Braakmansteeg en de Peppeldijk, op het adres Peppeldijk 1 in de Kring van Dorth, is in september Gebakhuus geopend.

Eigenaar Gerard Wiersma vestigde zich bijna vier jaar terug in dat woonhuis en sindsdien broedde hij met zijn partner op plannen daar een eigen klein horecabedrijf te beginnen. Al jarenlang hebben beiden gebak gemaakt voor allerlei soorten gezelschappen, ook hebben ze op veel festivals door het hele land met een stand gestaan, dus de nodige ervaring in horecazaken was er wel. Met een bevriend architect ontwikkelden ze een ontwerp om een passend gebouw bij hun huis en passend in de omgeving voor die horeca-activiteiten neer te zetten. Mede door het noodzakelijke traject van het verkrijgen van de nodige vergunningen en het bouwproces zelf duurde het even, maar sinds een paar maanden staat er een stemmig zwart geschilderd houten gebouw bij hun huis, dat heel goed in het weidse landschap past. Vanaf het mooie terras is het uitzicht adembenemend, zo mooi kijk je uit over de landerijen.

Gerard Wiersma: “We serveren zowel binnen in ons gebouw als ook op ons terras een goeie kop koffie of thee met, al zeg ik het zelf, overheerlijk eigengemaakt gebak, zoveel mogelijk met producten uit eigen tuin of in ieder geval uit de omgeving. Voor de bouw en inrichting hebben we veel hout gebruikt uit de buurt en van eigen eiken, die we twee jaar eerder geveld hebben. We vonden het passend om mooi serviesgoed te gebruiken, dus daarom serveren we onze High Tea op het mooie Poolse serviesgoed van Bunzlau Castle”. De keramiek is overigens ook te koop bij Gebakhuus.

Het is alles bij elkaar een smaakvol geheel geworden. Het Gebakhuus is open op vrijdag, zaterdag en zondag en andere dagen op afspraak. Gerard Wiersma: “In het weekend is onze doelgroep voorbij fietsende of wandelende toeristen of mensen uit de omgeving, maar zeker ook kleinere gezelschappen die een High Tea willen gebruiken. Doordeweeks mikken we op bedrijven die zich met wat medewerkers ongestoord op een rustige plek, voorzien van goede verzorging, terug willen trekken voor een training, workshop of uitje. Daarnaast zijn we natuurlijk ook beschikbaar voor verjaardagsfeesten, bruiloften en andere partijen. In de herfst en winterperiode zijn we van plan om wandelingen te organiseren met als afsluiter een stamppotbuffet en ook hebben we nog meer ideeën, die nog wat uitgewerkt moeten worden. Hierover zullen we op onze website (gebakhuus.nl) en facebook meer laten weten.”

De eigenaren trekken er ook op uit met een zelf ontworpen en zelf gebouwde vier meter lange multifunctionele stand. Daarmee kunnen ze op allerlei evenementen en op velerlei locaties voor drankjes en hun eigengemaakte overheerlijke gebak zorgen.

Gerard: “Wij kunnen allerlei culinaire ondersteuning bieden, zowel hier in ons gebouw, maar ook als het gaat om een feestje aan huis”. Gebakhuus is zeker een mooie aanwinst in onze mooie landelijke omgeving.

In deze krant kunt u een advertentie vinden die 10% korting geeft op een High Tea bij Gebakhuus, waar u na reservering kunt genieten van een heerlijke High Tea.