Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Leuke nieuwe horeca-activiteit

in het Gebakhuus in de

Kring van Dorth

Leuke nieuwe horeca-activiteit

Door Evert van de Weg.

KRING VAN DORTH – Bijna letterlijk op de grens van Overijssel en Gelderland, 60 meter van de Dortherbeek, gelegen op de kruising van de Braakmansteeg en de Peppeldijk, op het adres Peppeldijk 1 in de Kring van Dorth, is sinds een goeie week het Gebakhuus geopend. Formeel ligt de Kring van Dorth dan wel in Laren/Lochem, maar veel inwoners voelen zich sterk verbonden met Bathmen.

Eigenaar Gerard Wiersma, afkomstig uit Smilde, vestigde zich zo’n drie jaar terug in dat woonhuis en sindsdien broedde hij met zijn zakenpartner Mike op plannen daar een eigen klein horecabedrijf te beginnen. Mike had al jarenlang gebak gemaakt voor allerlei soorten gezelschappen, samen hadden ze op veel festivals door het hele land met een stand gestaan, dus de nodige ervaring in horecazaken was er wel. Met een bevriende architect ontwikkelden ze een ontwerp om een passend gebouw bij hun huis voor die horeca-activiteiten neer te zetten. Mede door het noodzakelijke traject van het verkrijgen van de nodige vergunningen en het bouwproces zelf duurde het even, maar sinds een paar maanden staat er een stemmig zwart geschilderd houten gebouw bij hun huis, dat heel goed in het weidse landschap past. Vanaf hun mooie terras is het uitzicht adembenemend, zo mooi kijk je uit over de landerijen.

Hoewel de officiële opening pas midden september plaats vindt, draait het Gebakhuus nu al sinds een weekje op proef. Gerard Wiersma: ,,We serveren zowel binnen in ons gebouw als ook op ons terras een goeie kop koffie of thee met, al zeg ik het zelf, overheerlijk eigengemaakt gebak. De inrichting van het gebouw hebben we zelf helemaal gedaan, met meubels uit brocante-zaken, van Marktplaats en zelf getimmerde meubels van sloophout.

We vonden het passend om mooi serviesgoed te gebruiken, dus daarom serveren we onze spullen op het mooie Poolse serviesgoed van Bunzlau Castle’’.

Het is alles bij elkaar een smaakvol geheel geworden. Het Gebakhuus is open op vrijdag, zaterdag en zondag en zo nodig op afspraak ook op andere tijden. Gerard Wiersma: ,,We mikken op voorbij fietsende of wandelende toeristen, maar zeker ook op kleinere gezelschappen die een High Tea willen gebruiken. Ook kleinere bedrijven die zich met wat medewerkers ongestoord op een rustige plek, voorzien van goede verzorging, terug willen trekken ontvangen we graag.’’

Gerard en zakenpartner Mike trekken er ook op uit met een zelf ontworpen en zelf gebouwde vier meter lange Koffiestand. Daarmee kunnen ze op allerlei evenementen en op velerlei locaties voor drankjes en hun eigengemaakte overheerlijke gebak zorgen.

Gerard: ,,Wij kunnen allerlei culinaire ondersteuning bieden, zowel hier in ons gebouw, maar ook als het gaat om een feestje aan huis’’. Het Gebakhuus is zeker een mooie aanwinst in deze mooie landelijke omgeving.