Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sport ’88 houdt op zondag

7 oktober 30e en tevens laatste Kleine Haarloop

KRING VAN DORTH – De trim- en atb-club Sport ‘88 houdt op zondag 7 oktober het inmiddels traditioneel geworden loopevenement De Kleine Haarloop voor jong en oud, gevorderde lopers, beginners en Nordic walkers en/of wandelaars.De KHL commissie van Sport ’88 is trots dat zij er ook dit jaar in geslaagd is om de organisatie voor dit mooie en door vele lopers gewaarde loopevenement in de dreven van de Kring van Dorth, Epse, Oxe en bij hostel Stayokay De Kleine Haar rond te krijgen. En omdat het de 30e keer en tevens de laatste zal zijn, zal er een extra feestelijk tintje aan worden gegeven.

Ja, voor de 30e keer staat de organisatie van deze loop door de leden van trim- en atb-club Sport ’88 als een huis. Maar voor een kleine club als Sport ’88 (met zo’n 40 leden) is het ieder jaar weer een enorme uitdaging om de organisatie rond te krijgen. Voor een evenement als de Kleine Haarloop moet naast de inzet van alle leden ook een beroep worden gedaan op ontzettend veel vrijwilligers. De organisatie heeft onder andere te maken met zaken als uitzetten en bewegwijzering van het parcours, EHBO, catering, opbouw tenten, voor- en na inschrijving, verkeersregelaars en parkeerwachters. Daarnaast is het zo dat de eisen die gesteld worden aan vrijwilligers betrokken bij het borgen van de verkeersveiligheid, steeds meer toenemen.

Aangezien het, mede door de vergrijzing onder de vrijwilligers, die al vele jaren de helpende hand bieden, steeds moeilijker wordt het aantal benodigde helpers op peil te houden, heeft de organisatiecommissie met pijn in het hart moeten besluiten de dertigste editie tevens de laatste te laten zijn. Dit besluit heeft ertoe bijgedragen dat vrijwilligers, die voornemens waren af te haken, dit jaar nog eenmaal willen helpen om deze laatste editie tot een succes te maken. Uiteraard is Sport ’88 hier ontzettend blij mee. Men hoopt dan ook dat deze 30e en laatste editie gedenkwaardig zal worden en dat men u als deelnemer mag begroeten.

Dus voor de lopers en wandelaars is het de laatste keer dat zij aan dit regionale hardloopevenement kunnen deelnemen. Nog één keer kan al lopend genoten worden van de mooie omgeving van de Kring van Dorth, Oxe, Joppe en Epse. Juist omdat het de laatste keer is, kunnen alle lopers en wandelaars, die zich daarvoor opgegeven hebben, na afloop een lunchmaaltijd nuttigen bij hostel Stayokay. De muzikale klanken zullen tijdens de loop worden verzorgd door het bekende dweilorkest uit Deventer, de Deventer Deurblaozers, en vanaf 12.30 uur zal een plaatselijke DJ de muzikale sfeer erin houden.

Voor de jongsten is er de Kidsrun over een afstand van 1 km en voor de jeugd staat een afstand van 2 km op het programma. Verder kent De Kleine Haarloop de bekende afstanden als de 5,5 km en de gevorderde lopers kunnen zich uitleven op de 10 km of zelfs de 10 Engelse Mijlen (16,1 km). Deze laatste keer kunnen ook Nordic walkers en wandelaars zich laten inschrijven voor de afstand van de 5,5 km.

Het parcours kent afwisselend bospaden, verharde en onverharde wegen. Het is en blijft een recreatieve loop waarin de gemoedelijke sfeer de deelnemers moet aanspreken. Natuurlijk willen de echte lopers graag hun persoonlijk record aanscherpen en voor hen ligt daar dan een andere uitdaging, die zeker de moeite waard is om deel te nemen aan de Kleine Haarloop. Start en finish zijn bij hostel De Kleine Haar aan de Dortherweg 34 te Kring van Dorth.

Start 10 EM om 10. 30 uur, start 1 en 2 km om 10.35 uur, start 5,5 km om 11.00 uur (incl. de Nordic walkers) en tot slot vertrekt de 10 km om 11.10 uur.

De voorinschrijving is mogelijk via www.sport-88.com en voor de late beslissers bestaat zeker nog de mogelijkheid om tot 20 minuten voor de start van elke loop in te schrijven ter plekke. In dat laatste geval zijn de inschrijfkosten wel iets hoger. Late inschrijvers kunnen echter geen gebruik maken van de lunchmaaltijd.

Hopelijk zullen vele actieve trimmers, beginnende jonge lopers, gevorderde hardlopers en wandelaars de weg naar de Kring van Dorth weten te vinden Gezelligheid troef, zoals elk jaar bij De Kleine Haar en dit keer juist iets extra. Na de sportieve prestatie ligt er voor iedere loper een verrassing klaar.