Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

32 jaar ”Wippert-Rejonie 2015”

Feest voor Wippertgangers uit de zeventiger en tachtiger jaren op de eerste lentedag

KRING VAN DORTH – Bar Dancing de Wippert (Wippert 6, Kring van Dorth) met discobal of een optreden van een band, zo stond er elke week een advertentie op de uitgaanspagina in de krant. In de periode 1970 tot midden tachtiger jaren was het een succesformule om op zondagmiddag een horecagelegenheid gevuld te krijgen met tieners en twintigers.

De bezoekers uit Holten, Bathmen, Laren, Markelo, Lochem, Gorssel, Harfsen en andere plaatsen op de fiets of brommer naar de Wippert. Het is nu 32 jaar geleden dat in 1983 de “Wippert-Rejonie” is geboren! Met tussenpozen van enkele jaren heeft dit festijn sindsdien plaats gevonden. Altijd om een avond de gezellige sfeer van je jeugd/vroeger terug te halen en lekker bij te praten (en te drinken) met de uitgaansvrienden(-dinnen) van toen. Zaken als de eerste liefde, verkering, de deejaywedstrijden, optredens van live bands (als Frankenstein, the Rockets, Ferrari, Cardinal Point, Shamrock), het Wippert-Volleybal toernooi, -Voetbal, fuiven, de kelder en de Schipbeekwal komen dan aan de orde. Het was destijds een straf wanneer je op zondagmiddag niet naar de Wippert kon gaan. Op zaterdagavond 21 maart 2015 is de “32 jaar Wippert-Rejonie” gepland. Deze vond zal worden ingevuld door oud deejays uit deze periode, Tony Turner, Woolfman Gait, Dirk Stoevenbeld en Appie Bracula uit de periode van 1970 tot ongeveer midden tachtiger jaren. De eerste lichting Deejays is ook uitgenodigd (Harmpie, Musky en Poly) Zelfs Berthus Westerhuis van de rockband Frankenstein zal van de partij zijn.

Men probeert de oude sfeer wederom zoveel mogelijk weer terug te halen en daarom zo veel mogelijk oud bezoekers binnen te krijgen. En… veel muziek uit de vorige eeuw! Kaarten zijn sinds 10 januari alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Postelstraat 8, telefonisch of via abbraakman@hetnet.nl te reserveren.

Zie ook de facebook: Wippertrejonie