Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Achterhoek FM Politiek Café

LAREN – Het programma AFM Politiek Café is nu definitief verhuisd van de vierde woensdagavond in de maand naar de laatste zaterdag van de maand. Het programma is bovendien een keer zo lang geworden; er wordt nu een uitzending gemaakt van twee uur. Publiek is van harte welkom en zij kunnen ook mee discussiëren via een interruptiemicrofoon.Nieuw is ook het feit dat de uitzendingen niet vanuit de studio van Achterhoek FM komen, maar  vanuit het Stadshuus in Lochem of vanuit een Kulturhus of dorpshuis in één van de kernen van de gemeente Lochem. De technici van Achterhoek FM hebben een set gebouwd met apparatuur waarmee vanaf iedere locatie met een goede internetverbinding een uitzending mogelijk is.

Nieuw is ook de uitbreiding van de redactie die de programma’s voorbereidt. Was het vroeger een solobezigheid van Jan Rigterink, nu zijn Ed Bontekoe en Jacob Vorenkamp toegetreden tot de redactie en zij zullen ook vaak het programma-item dat zij hebben voorbereid presenteren. Jan Rigterink doet daarin mee en praat de verschillende onderdelen van het programma aan elkaar.

Er is ook een nieuw (hopelijk) vast onderdeel van AFM Politiek Café: de Column. Het spits zal worden afgebeten door Erik Haverkort, fractieleider van de VVD in de gemeenteraad van Vorden. De redactie is nieuwsgierig of hij zich zal houden aan de drie belangrijkste criteria: actueel, relatie met de gemeente Lochem en een vleugje humor. Alle raadsleden, burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem zijn uitgenodigd om een Column te verzorgen, maar ook andere inwoners van de gemeente Lochem kunnen zich voor een Column opgeven.

De eerstkomende uitzending is op 29 augustus van 12.00-14.00 uur vanuit het Kulturhus ’t Kruispunt in Laren. De onderwerpen naast de Column zijn: 1. Wat doet de dorpscontactpersoon eigenlijk?; 2. Eefde Tegen-Wind; 3. Aanleg glasvezel in het buitengebied; 4. Werkgelegenheid in de gemeente Lochem: heeft de gemeente daarin een taak en zijn er al niet veel kansen gemist?

Op verzoek zal het programma op 26 september komen vanuit het Kulturhus in Harfsen. Ook dan weer actuele politiek en culturele items in de gemeente Lochem.

U bent welkom voor het bijwonen van de uitzending op 29 augustus van 12.00-14.00 uur in Kulturhus ´t Kruispunt in Laren. Heeft u een onderwerp waarvan u denkt dat het interessant is voor bespreking in een programma, schroom niet en stuur een mail naar: politiekcafe@achterhoekfm.nl