Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

AMV door Apollo

AMV door Apollo

LAREN – Muziek vereniging Apollo heeft onlangs de basisschool De Branink in Laren bezocht om daar aandacht te geven aan AMV (algemene muzikale vorming) lessen. Op een speelse manier hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende instrumenten zoals trompet, saxofoon en hoorn. Velen van hen konden er al geluid uit krijgen. Vooraf was er een klein Apollo orkestje dat enkele nummers speelde en later werd door Liesbeth Vernout het nodige over muziek en de instrumenten verteld.

Tijdens de lessen die 7 april starten, wordt door middel van zingen, klappen en natuurlijk het spelen op instrumenten op een speelse wijze een basis gelegd voor de verder muzikale ontwikkeling. Dit draagt ook bij aan de algehele ontwikkeling, uit onderzoek is gebleken dat muziek maken goed is voor kinderen. Ze leren zich beter te concentreren, te luisteren naar elkaar en ze worden er creatief van.

Apollo hoopt natuurlijk dat vele kinderen zullen besluiten om de zeven AMV lessen te gaan volgen; dit zal worden afgesloten met een eindconcert op 7 juni. Hierna kan een keuze voor een instrument worden gemaakt en bestaat de mogelijkheid om na ongeveer een half jaar mee te gaan spelen in het jeugdorkest. Het samen spelen maakt het nog leuker.

Mede door een subsidie van het Rabo coöperatiefonds kan Apollo deze AMV introductie verzorgen. Op 18 maart zal de PWA school worden bezocht.

Voor meer informatie: www.apollolaren.nl