Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Blinde konijnenfokster oogst bewondering op Jeugdshow Laren

blinde-konijnenfokster

LAREN – De 41e ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ had als thema Jeugdshow zoekt talent. En dat talent werd gevonden. Meer dan 400 van de Nederlands mooiste konijnen, hoenders, sier- en watervogels, cavia’s en duiven gingen op 17 september de strijd met elkaar aan om de nationale titels. Hun jonge baasjes, de jeugdleden van kleindierclubs uit heel Nederland, beleefden een topdag tijdens de keuring van hun prachtdieren.

De St. Steffenmanege diende als tentoonstellingshal en was door Pels en Pluim Laren omgetoverd tot een sfeervolle zaal met 140 sterren in de nok. Sterren die de vele talenten uitbeelden. Naast de keuring van de dieren bleek ook het uitgebreide nevenprogramma van waarde voor bezoekers. Zo konden konijnen en eenden worden geaaid, traden de clowns van circus Lorelly op en zong The Voice Kids-ster Marise den Bakker de sterren van de hemel. De meeste bewondering ging toch echt naar de zeer slechtziende Holtense Soraya Jansen. Zij beklom met haar geleidehond het podium. Zij vertelde hoe zij ondanks haar handicap toch konijnen houdt, fokt en verzorgt en bijvoorbeeld de konijnennagels knipt. Het muisstille publiek was diep onder de indruk. Soraya Jansen is seniorlid van Pels en Pluim Laren en fokt al enkele jaren Thrianta konijnen waarmee ze ook meedoet aan keuringen en tentoonstellingen. Het is een fantastische hobby, aldus Soraya, die ik iedereen kan aanraden. Kijk eens op www.pelsenpluimlaren.nl of www.jeugdshow.nl

Aan het einde van de middag konden de nieuwe Nederlandse kampioenen gehuldigd worden en hun bekers in ontvangst nemen. De nieuwe Nederlandse kampioenen zijn:

Fraaiste sierduif, Brend de Maag, Laren, Brunner Kropper.

Fraaiste hoen, Maarten ter Haar uit Oranjedorp, Wyandotte.

Fraaiste dwerghoen, Comb. Emma & Hugo Lamberdink, Schoonebeek, Antwerpse Baardkriel.

Fraaiste konijn, Wout Miskotte uit Den Ham, Alaska.

Fraaiste Kleine knager, Pieter Kraaijeveld, Schelluinen, kleurmuis.

Fraaiste cavia, Fleur Pater, Oldebroek, Alpaca.

Fraaiste serama, Alex Bekker, Sinderen.

Fraaiste oorspronkelijke duif, Geert Jan Kolk, Genemuiden, Birma tortel.

Fraaiste oorspronkelijke watervogel, Bram Kolkman uit Neede, Hottentottaling.

Fraaiste gedomesticeerde watervogel; Brent Scholte uit Markelo, Kwaker

Best scorende vereniging: De Eendracht Rijssen, tweede prijs Sport Verdelt Oldebroek, derde prijs D.K.P.V. Dinxperlo.