Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brandweerlieden

zijn echte helden!

Brandweerlieden

LAREN – Op vrijdagavond 5 juni werd de kap van de rietgedekte boerderij van Herman, Henriëtte, Silke, Arne Lueks en Daan Gootjes aan de Sekmaatsteeg 7 in Laren tijdens een zware onweersbui getroffen door een felle blikseminslag. Na alarmering van 112, was Brandweer Laren al na 8 minuten ter plaatse. Kort daarop volgde versterking van brandweerkorpsen uit Bathmen en Deventer, die eveneens met groot materieel uitrukten.

Het gezin heeft veel respect en waardering voor de adequate wijze waarop de brandweerlieden zich moedig tot het uiterste hebben ingespannen en alles in het werk hebben gesteld om de woning te redden.

Ook van familie, buren en vrienden hebben zij tijdens en na de brand veel steun gekregen. Hun betrokkenheid is enorm belangrijk voor hen in deze hectische tijd. Van alle kanten is spontaan hulp geboden en zijn belangeloos spullen aangedragen om de eerste nood te lenigen. Hartverwarmend!

Er moet nog veel werk worden verricht om van het huis weer een thuis te maken. Ze zijn volop aan de slag met de voorbereidingen en hebben onze blik vooruit gericht. Via deze weg willen ze iedereen die zich voor ons heeft ingezet in de afgelopen weken nogmaals hartelijk bedanken!

 

Woningbrand na blikseminslag

Brandweer Laren Gld. > Nieuws 2015 > Woningbrand na blikseminslag

Vrijdagavond 5 juni sloeg omstreeks kwart over tien ‘s avonds de bliksem in, in een woonboerderij aan de Sekmaatsteeg te Laren. Bewoners die op dat moment thuis waren konden veilig hun woning verlaten en de brandweer waarschuwen.

De brandweer rukte volgens procedure ‘middelbrand’ uit met twee tankautospuiten uit Laren en Bathmen. En schaalde uiteindelijk op tot grote brand. Ter plaatse bleek de bliksem op de achterzijde van de woning te zijn ingeslagen. Met een binnenaanval is geprobeerd het vuur te bestrijden en tegen te houden. De branduitbreiding verliep echter zo snel dat de brand al snel ‘doorliep’ in de rietenkap naar de voorzijde van de woning.

Een hoogwerker uit Deventer en een watertransportsysteem uit Bathmen werden ingezet om ook van buitenaf het vuur te kunnen bestrijden. De brandweer verwijderde handmatig het riet aan de buitenzijde, om inbranden van constructie en doorslag naar de benedenverdieping te voorkomen.

De woning raakte door de brand onbewoonbaar. De constructie bleef in takt, echter de woning heeft veel schade aan het dak en veel waterschade in de gehele woning.