Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brend de Maag en jeugd Pels en Pluim Nationaal kampioen

LAREN – De Landelijke Jeugdkleindiershow Laren is zaterdag 15 september een ongekend groot succes geworden voor de jeugdleden Brend de Maag, Robin Maas en Justin ter Welle.Het trio won met hun hoog bekroonde hoeders, duiven en konijnen de eerste prijs in het verenigingskampioenschap. Daarmee lieten zij tien andere clubs uit het land achter zich.

Brend werd maar liefst twee maal Nederlands kampioen. Met een fraaie Brünner Kropper sierduif haalde hij de nationale titel binnen. Ook zijn raszuivere, mooie Barnevelder krielen wisten de jury zodanig te bekoren, dat hij hiermee ook Nederlands kampioen werd in de groep dwerghoenders. Dat leverde hem ook twee maal de toegang op tot deelname aan de Europashow in Denemarken. Met acht van zijn mooiste duiven en dwerghoenders zal Brend in november afreizen naar het Deense Herning om daar een gooi te doen naar de felbegeerde titel ‘Europameister’.

De Landelijke Jeugdshow Laren werd afgelopen zaterdag geopend door bondsvoorzitter Nijkamp met het leggen van de laatste puzzelstukken uit de Europese Landkaart. Het kleindierevenement, dat uniek is in haar soort, had als thema: ‘Ontdek Europa op de Jeugdshow Laren’. De St. Steffenmanege in Laren was één groot kleurrijk Europa met daarbij honderden Europese rassen konijnen, hoenders, sierduiven, cavia’s en sier- en watervogels. De keuring van de 435 dieren kon live mee gemaakt worden. Het evenement genoot ruime belangstelling uit het hele land. Ook vanuit België was er interesse.

Een fotoverslag is te zien op www.jeugdshow.nl