Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carbagerun wintereditie 2017 gereden voor stichting Haarwensen

LAREN – De Carbagerun, en dan met name de wintereditie door het prachtige Scandinavië, leek Gerrit ten Have en Kevin Kersten wel wat! Met dit idee gingen ze een auto preparen voor dit avontuur. De doelstelling van deze tocht is om met een auto van voor 1998 deel te nemen en de dagwaarde mag niet hoger zijn dan 500 euro.

De auto werd een degelijke Zweed en hier werden een bullbar, imperiaal en een heel aantal lampen aan toegevoegd. Zoals het hoort bij een carbagerunner!

De tocht startte in Kopenhagen, vervolgens via Oslo naar Bergen, Hamar, Sundsvall om te finishen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het is geen strijd wie er als eerste aan de finish is, maar het gaat om onderweg punten te behalen. Zo moest er iemand van het team geblondeerd worden en moest er een heerlijk Zweeds harinkje (surstromming) weg gehapt worden! Ze zijn helaas niet in de top drie geëindigd, maar staan wel hoog in het klassement van 300 teams. Maar wat nog veel belangrijker is: ze hebben het voor een goed doel gedaan. Dat goede doel is de stichting Haarwensen, die het mogelijk maakt om kinderen met haaruitval door een medische behandeling te voorzien van een prachtig haarwerk waardoor ze zich weer echt kind kunnen voelen. De doelstelling was om 1.500 euro op te halen, maar ze hebben hun doelstelling dik overtroffen! De teller staat nu op € 2.002,65 euro! Hier zijn Gerrit en Kevin echt enorm trots op. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder sponsors; ze willen hun sponsoren en donateurs dan ook enorm bedanken.