Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Das Winterfest der Volksmusik

in Laren

Das Winterfest

LAREN – Onder het motto ‘Mit Musik und gute Laune’ organiseren ‘Die Slingetaler’ uit Winterswijk samen met de Vesters Walder Muzikanten uit Zevenaar ‘Das Winterfest der Volksmusik’. Das Winterfest vindt plaats op zaterdagavond 23 januari bij Witkamp in Laren.

De opzet van de avond doet denken aan een Oktoberfest, waarbij ‘Gemütlichkeit’ voorop staat. Met publiek aan tafels en aan beide uiteinden van de zaal een podium kunnen beide orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop programma wordt geboden. Met deze zaalindeling is er voor iedereen die een kaartje koopt een zitplaats beschikbaar.

De acht bandleden (zes heren en twee dames) van “Die Slingetaler” hebben de naam van hun orkest gekoppeld aan het prachtige coulisselandschap rondom de Achterhoekse Slingebeek. Het 100% live orkest heeft zich gespecialiseerd in Duitstalige “Alpenländische Volksmusik” en Schlagermuziek.

Naast deze gezellige Duitse volks- en Schlagermuziek van de 60er, 70er jaren tot aan nu, worden ook de Engelstalige “Golden Oldies”, countrymuziek, dialect- en Nederlandstalige nummers niet vergeten.

De meerstemmige zang, mede door de inbreng van twee zangeressen en een blazersectie, is bepalend voor de “sound” van dit orkest. De instrumenten die bespeeld worden zijn trompetten, diverse saxofoons, basgitaar, accordeon, diverse gitaren en slagwerk. Al met al muziek met veel variatie, waardoor “Die Slingetaler” zich van vele andere orkesten onderscheidt. Ter ondersteuning van de muziek zorgen twee enthousiaste technici voor goed geluid en mooie belichting.

De Vesters Walder Muzikanten uit Zevenaar treden op als gastorkest. Dit blaasorkest, bestaande uit 18 muzikanten, een zangduo en een geluidstechnicus, brengt een zeer gevarieerd programma vol Egerländer (Böhmische) volksmuziek en Tsjechische (Moravische) volksmuziek. Maar ook big band, dansmuziek en meezingers staan op het repertoire.

De avond begint om klokslag 20.00 uur en zal rond middernacht worden afgesloten.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café Restaurant Witkamp, of via www.witkamp.com. Ook zijn kaarten te reserveren via www.slingetaler.nl