Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dertien nominaties door naar finale Lochemse Sportverkiezingen 2014!

LOCHEM – De jury heeft zaterdag 17 januari de genomineerden voor de Lochemse Sportverkiezing op 6 maart bekend gemaakt. Uit deze genomineerden zullen dan de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt worden.

Veel mooie sportprestaties geleverd

De jury had zich de dagen voorafgaand aan het juryberaad al verdiept in alle voordrachten. Er werd door de jury geconcludeerd dat er door het jaar heen weer veel mooie sportprestaties geleverd zijn, waar iedereen uit de gemeente Lochem trots op mag zijn. Het werd de jury hierdoor ook goed lastig gemaakt om een keuze te maken. Vooral bij het selecteren van het sporttalent (12 aanmeldingen) bleek dat het niveau heel erg hoog lag en dat er veel talent aanwezig is in de eigen gemeente Lochem. Ook bemerkten de juryleden dat de sportverkiezingen steeds meer beginnen te leven.

 

De Sportman en de Sportvrouw

De finalisten voor de Sportman van het jaar zijn paardensporter Bart Veeze en motorsporter Bjorn Sloot. Wie uiteindelijk de Sportman van het jaar wordt zal op 6 maart bekend gemaakt worden. Ook de categorie Sportvrouw van het jaar kent twee finalisten. Dit zijn Anne Oltvoort (triatlete en hardloopster) en Laja Schuurs (Westernriding paardensport).

 

Sportploeg van het jaar

In de finale van de verkiezing van Sportploeg van het jaar staan drie teams. Te beginnen met de dames van volleybalvereniging LVV Tornado/SV Harfsen, die hebben laten zien dat het samenwerken tussen twee verenigingen kan leiden tot mooie sportprestaties. Als tweede is het team van Denk aan Zet Laren genomineerd. De damvereniging deed voor het eerst in haar historie mee aan de nationale competitie en wist deze te winnen.

Ook genomineerd is het eerste team van de Lochemse badmintonploeg. Zij hebben een mooie prestatie geleverd en zijn daarnaast een voorbeeldteam in de vereniging zelf.

 

Het sporttalent en de jeugdsportploeg

Uit twaalf aanmeldingen werden drie genomineerden gekozen. De mountainbikester Annemoon van Dienst, de tafeltennisster Emine Ernst en de wedstrijdzwemmer Luuk Nijland zijn door naar de finale. Zij behaalden alle drie uitstekende prestaties op landelijk niveau en trainen wekelijks 8 uur of meer om tot deze prestaties te komen.

Ook in de finale van de jeugdsportploeg van het jaar staan drie teams. De jonge korfballers van ’t Overschotje D1 werden kampioen in de zaalcompetitie en staan nu ook in de finale van de Sportverkiezingen. Zij gaan het opnemen tegen de volleybalmeisjes van LVV Tornado/SV Harfsen B1, die kampioen werden in de 1e klasse en de jongens van Sportclub Lochem E1 die ongeslagen kampioen werden in hun klasse.

 

Stemmen op de publieksprijs

Op 6 maart wordt tijdens een feestelijke finale avond de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt. Naast deze prijzen is er ook nog een publieksprijs waar alle 13 genomineerde finalisten kans op maken. Iedereen kan vanaf woensdag 28 januari 2015 zijn of haar voorkeur voor de publieksprijs uitbrengen. Stemmen op de publieksprijs kan tot en met woensdag 4 maart 2015 via www.sportverkiezinglochem.nl

Iedereen kan zijn of haar eigen achterban oproepen om te stemmen. Om het stemmen voor de publieksprijs extra spannend te maken zal de werkgroep vanaf donderdag 29 januari wekelijks een tussenstand van de stemming bekend maken bij Achterhoek FM. Dit zal elke week op donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur gebeuren. Ook zal er in dat uur uitgebreid aandacht zijn voor één van de sportcategorieën en de genomineerden in deze categorie. Op deze manier wordt er veel aandacht besteed aan de kandidaten in aanloop naar de finale avond.