Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dochterense Volkscross 2015

Dochterense Volkscross

LAREN – Op 12 juli wordt er weer hardgelopen en gewandeld in Groot Dochteren. De nieuwe traditie waarbij het Groot Dochterens Feest wordt afgesloten met een gezellig hardloop- en wandelevenement wordt namelijk met succes voortgezet. Het evenement ‘Dochterense Volkscross’ zal voor de 4e keer worden georganiseerd en is ieder jaar nog gegroeid.

Door de verschillende onderdelen is er voor iedereen op deze dag iets te doen. Houd je niet van hardlopen, dan is er keuze uit twee wandeltochten van ongeveer 5 en 10 km (start tussen 11.00 en 13.00 uur) door de prachtige omgeving van Groot Dochteren. Houd je wel van hardlopen? Dan zijn er verschillende onderdelen waarop je kunt meedoen. Voor kinderen is er de kidsrun van 1,7 km (start 13.00 uur), volwassenen kunnen meedoen aan de 6 en 9 km (start 14.30 uur) en het hoogtepunt van de dag is wederom de estafette (start 13.30 uur). Alle deelnemers van een team leggen een rondje van 1,7 kilometer af, de teams bestaan uit vier personen. Dit onderdeel is een aanrader voor zowel de ervaren als de onervaren loper: Ben je nog niet veel gewend? Dan is dit een mooie korte afstand. Ben je een ervaren loper of bijvoorbeeld voetballer? Dan is dit een onderdeel waarop je jezelf maximaal kunt uitdagen! Ook is dit een onderdeel dat geschikt is voor bedrijventeams.

Dit jaar zal er voor het eerst gebruik worden gemaakt van elektronische tijdswaarneming, waardoor alle tijden (incl. rondetijden) worden bijgehouden. De uitslagen zullen daarom ook dezelfde dag nog online komen te staan. Voorinschrijving kan op www.inschrijven.nl of op www.volkscross.nl

Hopelijk ziet men jullie aan de start van de wandeltocht of hardloopwedstrijd.