Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dodenherdenking

op 4 mei in Laren

Om 10 over half 8 bij de kerk

LAREN – Op woensdag 4 mei () wordt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid gehouden bij de monumenten bij de kerk. Daarna zal Laren en Oranje aandacht besteden aan het herstel van het monument. Bij de monumenten bij de kerk zal een bloemstuk gelegd worden namens de gemeente door de heer Groot Wesseldijk, wethouder van de gemeente Lochem en door Ina Langeler van Laren en Oranje. Koninklijke Muziekvereniging Apollo zal de plechtigheid muzikaal omlijsten.

De herdenkingsplechtigheid wordt de laatste jaren druk bezocht. En zeker niet alleen door ouderen, maar ook veel jonge gezinnen met kinderen zijn aanwezig. Laren en Oranje houdt het landelijk thema “Geef vrijheid door” aan. Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen In de media wordt daar veel aandacht aan besteed en ook in de toespraak en overdenking wordt hier op ingegaan.

 

Herdenkingsplechtigheid

De plechtigheid dit jaar zal eenvoudig zijn en vindt buiten plaats. De aanvang is 19.40 uur bij de kerk. Evenals vorig jaar zullen er stoelen staan, zodat de ouderen onder de aanwezigen, kunnen zitten.

Om 19.35 uur worden de klokken geluid en de plechtigheid begint met een welkomstwoord door de voorzitter van Laren en Oranje en een lied onder begeleiding van Apollo. Er worden twee gedichten voorgedragen door basisschoolleerlingen van de PWA en een vertegenwoordiger van de gemeente zal een toespraak houden, die aansluit bij het landelijk thema. Na een aantal koralen en het Taptoe Signaal en twee minuten stilte worden met begeleiding van Apollo twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Daarna worden de bloemstukken bij de monumenten gelegd. Hierna zullen aanwezigen langs de monumenten gaan en kunnen er bloemen worden gelegd. Aansluitend is er gelegenheid in het Kulturhus een kopje koffie te drinken.

 

Herstel monument

De koperen schaal en vlam van het oorlogsmonument aan de Dorpsstraat zijn in november 2015 gestolen. De gemeente heeft het monument door kunstenaar Jan te Kulve laten herstellen. In een speciaal programma wil Laren en Oranje hier aandacht aan besteden. Dit programma zal in de kerk zijn na de herdenkingsplechtigheid. Het programma is van 20.30 uur tot 21.15 uur. Hier zal aandacht worden besteed aan het monument en het herstel ook zullen twee nieuwe fragmenten van de documentaire:“Ooggetuigen vertellen Laren in oorlogstijd” getoond worden. Hiervoor zijn mevr. Slagman- Dijkman en mevr. Bielderman- Keppels geïnterviewd. U bent allen van harte welkom.