Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Droadneagelpad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIJKERHOEK/LAREN – Binnenkort wordt de Wippert Rejonie gehouden en dit bracht de vriendengroep de Droadneagels ertoe om een “binnendoorpad” in ere te herstellen. In de jaren ’70 en ’80 maakten veel jongeren van dit pad gebruik nadat ze terugkeerden van een bezoek aan het roemruchte café De Wippert.

De weg terug naar huis leek dan voor velen heel lang en dan was de verleiding groot om niet eerst helemaal naar het Catsmeer te fietsen en daarna pas de Oude Stationsweg op te draaien, maar net over de A1 vanaf het talud direct richting Dijkerhoek en Splo te fietsen.

Aangezien er tegenwoordig niet meer van die zondagen bij De Wippert zijn, was dit pad in de vergetelheid geraakt en daardoor geheel dichtgegroeid. Zaterdag 28 februari is er volop gewerkt om dit pad opnieuw tevoorschijn te halen. Het resultaat mag er zijn. Het pad is duidelijk herkenbaar, de brug over het slootje beduidend breder en bovendien voorzien van een officieel straatnaambord.

Voor gebruikers van dit pad is er nabij het slootje tevens een bankje plus bijbehorende prullenbak geplaatst.

Diegene die de 21e maart naar de Rejonie gaat, kan dus als vanouds gebruik maken van dit pad. Uiteraard alleen per fiets of te voet.