Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een praatje bij een plaatje

Hendrik Schuring en Appie Bielderman bij de platenspeler, die deze avond al die mooie oude plaatjes ten gehore gaat brengen.

Hendrik Schuring en Appie Bielderman bij de platenspeler, die deze avond al die mooie oude plaatjes ten gehore gaat brengen.

Nieuw gezellig programma in het Kulturhus

LAREN – Op vrijdag 12 juni vindt de eerste editie plaats van het nostalgische programma “Een praatje bij een plaatje”, georganiseerd door de programmaraad van het Kulturhus. De opzet is, dat deelnemers een single of LP meebrengen, het plaatje, en over dat nummer iets gaan vertellen, een praatje. De gesprekken worden geleid door Appie Bielderman, die ook de rest van de avond aan elkaar gaat praten. De voertaal zal  voornamelijk dialect zijn.

Er zijn heel veel mensen, die thuis nog dozen met singeltjes en lp’s hebben en er eigenlijk niets mee doen. Toch zijn er aan al dat vinyl veel herinneringen verbonden. Hendrik Schuring van de programmaraad hierover: “Een tijdje geleden sprak ik iemand over gezellige avonden. De persoon was heel enthousiast over een programma met gesprekjes over plaatjes van vroeger en het draaien van de bijbehorende muziek. In die regio werden de avonden  druk bezocht. Het lijkt mij, dat ook in Laren genoeg mensen zijn die hun verhaal willen doen in zo’n programma.” Iedereen heeft uiteindelijk een eerste singletje gekocht of lp’s verzameld van een bepaalde artiest of een bepaald genre. Daar horen vaak mooie verhalen bij. Of misschien is er een bepaalde gebeurtenis, waar een bepaald nummer bij hoort. Allemaal aanleidingen om mee te doen met het programma. Het gesprek gaat natuurlijk over de tijd, waarin het gekocht is, welke herinneringen het oproept, bij welke gelegenheden het gedraaid werd en zo meer.

Het eerste deel van de avond bestaat uit praatjes over de ingebrachte plaatjes. De muziek wordt natuurlijk na het gesprek gedraaid. Uitgaande van zo’n 20 plaatjes, is er halverwege een korte pauze. Na de plaatjes is er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en muziek en kan men elkaars verzameling bewonderen.

 

Opgave

Er hebben zich inmiddels al enthousiaste platenbezitters aangemeld voor de eerste avond. Maar er is plaats voor nog meer deelnemers, die iets willen vertellen over hun plaatje. Voor de planning is het nodig, dat je je vooraf aanmeldt per mail(voor 5 juni) info@kulturhuslaren.nl Inlichting bij Hendrik Schuring, tel 0573-750818. Uitgangspunt is een gezellige avond met herinneringen uit de tijd, dat muziek nog niet via CD of MP3 doorgegeven werd, maar in vinyl en op een platenspeler met een diamanten naald. En als je geen praatje bij een plaatje hebt, geen probleem: iedereen is van harte uitgenodigd op 12 juni vanaf 20.00 uur in het Kulturhus Het Kruispunt. Kosten  €4,00 inl. kopje koffie/thee.