Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eerste dementievriendelijke ondernemers in de Achterhoek:

’t Langenbaergh en Wereldbakker Wijnand

Home Instead Thuisservice traint medewerkers in omgang met dementie

Home Instead Thuisservice

LAREN – De komende 20 jaar groeit het aantal mensen met dementie van ca. 260.000 naar ca. 550.000. Deze landelijke cijfers sluiten aan bij de groei in de regio Deventer Lochem Zutphen, waarbij vooral de verwachte groei in de kleinere kerndorpen binnen dit gebied opvalt. Waar aan de ene kant hard gewerkt wordt aan de medische oplossingen, ligt het meer voor de hand om de maatschappij voor te bereiden op deze uitdaging. Na de schok van de diagnose voor degene die het treft, blijkt in de praktijk dat ook de partner, familie, vrienden en omstanders geconfronteerd worden met een nieuwe werkelijkheid. Zij kunnen in een isolement terecht komen doordat degene met dementie anders kan reageren dan verwacht.

Home Instead Thuisservice heeft als belangrijk uitgangspunt dat zij ‘het aangezicht van ouder worden willen veranderen’. Het vrijblijvend verzorgen van trainingen voor medewerkers van ondernemingen, waar senioren over de vloer komen, is daar onderdeel van.

Eric van Putten en Doret Geutjes ondersteunen dit van harte en zijn blij dat Anita Brouwer en Arjan Wesseldijk van Grand Café Bistro-rant ’t Langenbaergh en Wijnand Stegeman en Geja Jansen Maneschijn van Wereldbakker Wijnand, beiden gevestigd in Laren hun medewerkers willen laten trainen. Met behulp van deze training zijn de medewerkers straks beter in staat gedrag dat hoort bij (beginnende) dementie te herkennen en daar adequaat op te reageren. Na afronding ontvangen de deelnemende organisaties een keurmerk waarmee ze kenbaar kunnen maken dat zij een DementieVriendelijkeOnderneming zijn.

Deze trainingen passen goed bij het voornemen van de gemeente Lochem om een Dementievriendelijke Gemeente te worden. De Stichting Welzijn Lochem geeft hier op verschillende wijze vorm aan. Eric en Doret dragen hier graag een steentje aan bij door het trainen van (medewerkers van) ondernemingen. Ondernemers die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen via info.dlz@homeinstead.nl

 

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is een niet-medische dienstverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice Nederland maakt onderdeel uit van Home Instead Senior Care, ’s werelds grootste dienstverlener op dit gebied. Ruim 65.000 professioneel getrainde CAREGivers in veertien landen verlenen jaarlijks ruim 50 miljoen uur dienstverlening aan (voornamelijk) ouderen. Home Instead Thuisservice Nederland heeft vijftien vestigingen waarvan twee eigen en dertien franchise.