Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Estafetteloop tijdens Löp wah lös gaat definitief door

LAREN – De organisatie van het hardloopevenement Löp wah lös in Laren kondigde dit jaar een nieuw onderdeel aan: de InterneKracht Estafetteloop. Voorwaarde was een minimale deelname van vijf teams. Deze grens is inmiddels bereikt en dus gaat dit nieuwe onderdeel definitief door!“We wilden graag minimaal vijf teams aan de start, omdat het bij de Estafetteloop juist gaat om een beetje spanning tussen de teams onderling. Uiteraard hopen we dat de komende weken nog veel meer teams zich gaan aanmelden, het liefst zetten we Loarne flink op de kop!” legt Sanne Witten namens de organisatie uit.

Meedoen aan de InterneKracht Estafetteloop kan met een team van vier personen. Ieder teamlid loopt twee keer een ronde van 500 meter. Als team loop je samen dus vier kilometer. “De InterneKracht Estafetteloop is ons slotstuk en begint om 12.00 uur. We hebben bewust gekozen voor een korte afstand, zodat het laagdrempelig blijft en ook groepen vrienden of collega’s die niet vaak lopen, gewoon mee kunnen doen. En omdat het pas om 12.00 uur begint, kun je ook prima meedoen als je het de avond er voor laat gemaakt hebt op de Larense Kermis!” aldus Witten.

Naast de InterneKracht Estafetteloop staan op zondag 9 september de overige drie vertrouwde onderdelen op het programma: de Graaf Jantje Kidsrun met een 500 meter (kinderen van 4 t/m 7 jaar) en een 1000 meter (8 t/m 12 jaar) en de Studio 1980 6 km en de René Vos 10 km. En het parcours blijft volgens dezelfde succesformule: een combinatie van lopen in het groen door landgoed Verwolde en starten en finishen in het gezellige dorpscentrum van Laren, op het terrein van de Larense Kermis.

Alle informatie over de afstanden, starttijden en wijze van inschrijven is te vinden op: www.lopwahlos.nl