Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

GDFestival: een dag vol activiteiten, muziek en gezelligheid voor jong en oud!

Anke Kolkman.

Foto: Anke Kolkman.

LAREN – Op zaterdag 25 juni vindt de eerste editie van het GDFestival plaats. Voorgaand was dit het Groot Dochterens Feest. Het Groot Dochterens Feest brengt vele omwonenden van Groot Dochteren ieder jaar weer bij elkaar en zorgt voor de nodige gezelligheid. Dit jaar is besloten om het Groot Dochterens Feest een nieuw jasje te geven, in de vorm van een festival. Van jong tot oud, voor iedereen is er iets te doen en te beleven.

Het GDFestival begint om 14.00 uur ’s middags en duurt tot 01.00 uur ’s nachts.  

Wat is er te beleven?

Er is een cocktailbar, een heus strand, een prachtig muziekprogramma, culinaire hoogstandjes, zithoekjes met hangmatten om te relaxen en een kampvuur waar je naar akoestische muziek kunt luisteren en zelfs een volledig verzorgd kinderprogramma.

 

Waar zijn kaarten verkrijgbaar?

Dagkaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Aris Frieterie, Kapsalon Lamar en Stegeman in Laren. In Lochem bij Grand Café – Restaurant De Babbelaer. Het is ook mogelijk om tijdens het festival aan de kassa je entreekaart te kopen.

 

Welke muziek?

Om 14.00 uur start Versatile met het spelen van hun repertoire. Daarna verzorgen Strike, De Bankdirecteuren, De Gebroeders Wibbelink, 80’s/90’s PUB en Mark Willems doorlopend het verdere muziekprogramma. Een goed gevuld programma waarbij oude hits en nieuwe releases elkaar afwisselen.

De Gebroeders Wibbelink sluiten het GDFestival af.

Kortom: een gevarieerde muziekmix voor iedere muziekliefhebber.

 

Is het vogelschieten gratis?

Ja, de kosten voor het vogelschieten zijn inbegrepen in de dagkaartprijs.

 

Gevarieerd eten op het GDFestival?

Het GDFestival biedt meer dan de geijkte vette hap (natuurlijk is dat er ook.) Wereldbakker Wijnand, Keurslager Van de Pol en Dieks IJssalon maken speciaal voor het GDFestival gevarieerde, unieke festival lekkernijen.

 

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Absoluut! Terwijl jij geniet van een cocktail in de hangmat, luistert naar de veelzijdige muziek of het lekkere eten van de Larense ondernemers proeft, vermaken de kinderen zich opperbest.

 

Wat is er allemaal te doen voor jongeren?

Er is een discospringkussen, een opblaasbaar voetbalveld, vogelschieten voor jongeren, hangplekken en alcoholvrije cocktails.

 

Wat is er te doen voor kinderen?

Er zijn kinderspelletjes en allerlei kleine activiteiten. Zo heb jij geen omkijken meer naar de kinderen. Ze zijn in goede handen bij de vrijwilligers van de Speelotheek uit Laren. Zij zorgen voor de begeleiding van de kids.

 

Wat als het slecht weer wordt?

De organisatie hoopt net zoals iedereen dat het mooi weer is 25 juni. Maar in Nederland weet je ’t maar nooit. Daarom heeft het GDFestival ook een ‘slechtweerprogramma’. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Ook dan blijft het GDFestival de moeite waard!