Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

GOOG ensemble

neemt hele koor mee

LAREN – Vrijdag 9 maart komt het Vocaal Ensemble GOOG weer naar het Kulturhus in Laren. Het ensemble, dat met veel succes voor het derde jaar hun concert in het Kulturhus brengt, heeft als verrassing het hele koor meegenomen.Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap bestaat uit ca. 50 personen. Hierdoor wordt er een enorm afwisselend programma gebracht.

 

GOOG

Het GOOG is een sterk, ervaren muziektheaterkoor met brede repertoirekennis. Het gezelschap heeft de beschikking over een groot koor, ensemble en solisten. Sinds 40 jaar werkt het GOOG mee aan diverse tv producties zowel in Nederland als België. Een willekeurige greep uit de veel bekeken programma’s waaraan het GOOG haar medewerking verleende: Muziek uit Duizenden, Prinses Beatrixfonds, Kerstshow met Christina Deutekom, Nationaal Songfestival met Gerard Joling, Unicef Gala, Andrea Bocelli, Una Voce Particolare. Bij de BRT tweemaal een avondvullend Belcanto concert, waaraan internationaal bekende operastemmen hun medewerking verleenden. Eén van de vele hoogtepunten was het optreden tijdens het ‘World Liberty Concert” in Arnhem, met ruim 80.000 bezoekers. Dit spectaculaire concert werd uitgezonden in maar liefst 40 landen. Samen met Lee Towers heeft het koor medewerking verleend bij de opening van het Gelredome in Arnhem, waarbij ze werden begeleid door het orkest van André Rieu. Op uitnodiging van Marco Bakker heeft het GOOG een tournee gemaakt met de productie Weens Operette Gala. In vier weken kris-kras door Nederland langs alle grote theaters en concertzalen. Het laatste concert in deze serie was in Theater Carré. Hier werden televisieopnames gemaakt van dit concert. Deze opnames werden twee keer uitgezonden door omroep Max.

 

Programma

Het gezelschap heeft met veel succes Carmina Burana van C. Orff uitgevoerd in de theaters in Arnhem en Veenendaal. Het GOOG brengt een grote selectie voor de pauze, waarbij gezongen zal worden door koor, ensemble en solisten. Iedereen kent de hit O Fortuna, vellut Luna uit deze productie, u kunt er nog van genieten. Na de pauze zal er een selectie gebracht worden van de componist Kurt Weill waarbij ensemble en solisten hun bijdrage zullen leveren, waarna het hele gezelschap zal afsluiten met een selectie uit opera- en operette producties.

 

Dirigent Hans Lamers

Vanaf 1980 is hij artistiek leider van het GOOG, een hechte en inspirerende verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitgegroeid tot een toonaangevend muziektheatergezelschap met grote artistieke kwaliteit en flexibiliteit. Een indrukwekkende lijst van optredens in bijna alle grote concertzalen en schouwburgen, radio- en televisiestudio’s leidden tot vele prachtige producties met gerenommeerde solisten en orkesten. Vanaf 2000 leidde hij tevens het GOOG Vocaal Ensemble, hij bouwde een zeer brede repertoirekennis op in zowel de instrumentale als de vocale sector van het muziekleven. Hans wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent, cursusleider en jurylid.

 

Pianist Chris Kok

Chris heeft gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s (cum laude), Hafa-directie en Bastuba behaalde. Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af met een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede. Momenteel is Chris werkzaam als arrangeur en dirigent van enkele Harmonie- en Fanfareorkesten en is hij als repetitor verbonden aan het GOOG. Hij is tevens een veelgevraagd begeleider van solisten concoursen voor blazers. Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met onder andere de Marinierskapel, de toenmalige Johan Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.

Aanvang 20.00 uur. Kaarten (€ 12,50 voorverkoop, € 15,00 aan de kassa) zijn verkrijgbaar bij de balie van het Kulturhus of te reserveren via 0573-401636.