Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Groot enthousiasme voor

Sint Nicolaas in Huis Verwolde

groot-enthousiasme-voor-sint

LAREN – Nadat Sint Nicolaas heeft laten weten dit jaar na zijn intocht in Huis Verwolde te zullen verblijven, lijkt de Sinterklaasgekte in de Achterhoek al te zijn losgebarsten. Zo is er een ware run ontstaan op de beschikbare kaarten en lijkt het erop dat de eerste editie van ‘Het Huis van Sint Nicolaas’ het maximum aantal bezoekers trekt.

Want ruim voordat de Sint zijn eerste voet op Nederlandse bodem zal zetten, heeft het evenement al 75% van de beschikbare kaarten voor de zondag verkocht. Zodoende heeft de organisatie besloten om de zaterdagmiddag toe te voegen aan de kaartverkoop. Ook hiervoor is inmiddels al ruim 40% van de beschikbare kaarten verkocht. Het lijkt er dus op dat wie ook een kijkje wil nemen in het Nederlandse onderkomen van de Sint, er snel bij moet zijn. Dit om teleurstelling te voorkomen.

De Sint is erg blij te horen dat hij op zaterdag 26 en zondag 27 november zoveel kinderen met hun ouders op het landgoed mag ontvangen. In groepjes van 20 tot 25 mensen trekken ze in pakweg een uur door het historische gebouw. Zo’n 80 vrijwilligers werken aan het geheel mee.

De bezoekers komen in de postkamer, waar verlanglijstjes en tekeningen binnenkomen die aan Sint en Piet worden verstuurd.

In de keuken staat alles in het teken van pepernoten en speculaas. De linnenkamer wordt gedomineerd door de kleding van Sint Nicolaas en zijn helpers. In de leskamer worden Pieten verder opgeleid, maar helemaal zonder problemen verloopt dat proces niet…

Kinderen mogen even gluren in de pakjeskamer, maar ze zullen er niet veel wijzer worden over wat ze in de schoen krijgen. Uiteindelijk is de voornaamste kamer die waar de Hoofdpiet streng op de deur let. Binnen heeft Sint tijd voor bezoekers. Zaterdagochtend 26 november ontvangt Sint Nicolaas onder anderen bezoek van Stichting Welzijn Lochem. Kaartjes zijn te koop via de website, voor vier euro per persoon. hethuisvansintnicolaas.nl