Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Grootse première in het “Dochterense Filmhuus”

Grootse première

LAREN – Op vrijdag 10 juli is de première van de film “Lang Leve de Achterhoek”. Deze film is uniek in zijn soort. Een aantal initiatiefnemers uit Groot Dochteren kwamen met het idee om met alle inwoners van Groot Dochteren een film te maken voor het Groot Dochterens Feest. Ze schreven samen een script en regelden professionele filmmakers.

Bijzondere aan dit project is het feit dat behalve de filmcommissie en hun crew niemand het precieze script kent. Het enige gegeven dat bekend is, is dat Groot Dochteren in de war is. Zoals ieder jaar is Groot Dochteren in buurten verdeeld en iedere buurt heeft een bepaald (geheim) filmscript gekregen. Dat werd vervolgens gefilmd en in het grote onbekende geheel gemonteerd. In totaal hebben op deze manier ruim 400 acteurs meegewerkt aan deze film. De eerste opnamen voor de film zijn gemaakt vorig jaar tijdens het Groot Dochterens Feest en vervolgens is er gedurende het hele jaar regelmatig (lees bijna wekelijks) gefilmd.

En nu is de film dan eindelijk klaar en kan met met zijn allen het eindresultaat gaan bekijken op vrijdagavond 10 juli in de tent achter Slootsmid, die voor een avond is omgevormd tot het “Dochterense Filmhuus”.

Deze groots opgezette gala-avond zal worden bijgewoond door een aantal lokale celebrities die rond half 8 verwacht worden op de rode loper bij het “Dochterense Filmhuus”. Verder is deze avond uiteraard bedoeld voor alle mensen die op de een of andere manier betrokken zijn bij deze film. Hetzij als acteur/actrice, hetzij op een andere manier.  En niet te vergeten voor iedereen die belangstelling heeft om deze unieke film te bekijken.

Wilt u verzekerd zijn van een plaatsje tijdens deze unieke filmpremière, dan kunt u terecht voor een kaartje tijdens de voorverkoop op vrijdag 12 of woensdag 17 juni van 19.00 tot 21.00 bij Slootsmid.