Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Het Kulturhus is jarig en viert dat in mei en juni, samen met Laren!

Feestelijk jubileum Kulturhus Laren

LAREN – Oudere Larenaren kunnen het zich nog wel herinneren: in 1968 werd naast de kerk een nieuw gemeentecentrum gebouwd dat – naast kerkelijke activiteiten – onderdak bood aan de bibliotheek en verenigingen. Tijden veranderen en ook ’t Kruispunt veranderde mee en had behoefte aan meer ruimte en moderne voorzieningen. Dankzij provinciale en Europese subsidies vond er een flinke verbouwing plaats en opende het Kulturhus in 2008 haar deuren.

Dit jaar kent ’t Kruispunt daarom een dubbel jubileum: vijftig jaar gemeentecentrum en tien jaar Kulturhus! Dit jubileum wordt gevierd met een breed scala aan activiteiten: de Laornse Dorpskwis, muzikale cabaretvoorstelling, een koffieconcert en een feest.

 

Dorpskwis

Het zal u vast niet ontgaan zijn: op vrijdagavond 25 mei presenteert het Kulturhus de eerste editie van de Laornse Dorpskwis. Dat de kwis enthousiast is ontvangen, blijkt wel uit het grote aantal deelnemers. Ruim zeventig teams hebben zich aangemeld en dat betekent dat meer dan duizend Larenaren straks hun hersens pijnigen, hun improvisatievermogen gebruiken en met elkaar de strijd aangaan! Meer informatie over de dorpskwis, de deelnemers en de spelregels vindt u op www.delaornsedorpskwis.nl

 

Ernest Beuving & Lapoko

Op zaterdagavond 1 juni zetten de Bende van Beuving en popkoor Lapoko het Kulturhus op z’n kop! Met het programma ‘Klap van de molen’ brengt Ernest Beuving een muzikale en humoristische zoektocht naar gekte en echtheid op de planken. Ernest is een allround cabaretier en samen met zijn band en met Lapoko staat hij garant voor een onvergetelijke en vrolijke avond. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in het Kulturhus.

 

Laren op de koffie

Wie jarig is, trakteert! Daarom nodigt het Kulturhus op zondag 3 juni de Larenaren uit voor de koffie. Op de Verwoldseweg voor het Kulturhus verzorgt Muziekvereniging Apollo een koffieconcert. Gezellig genieten van mooie muziek onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. U bent vanaf 11.30 uur van harte welkom! Kinderen kunt u gerust meenemen, voor hen staat een springkussen klaar. De toegang voor deze verjaardagsvisite is uiteraard gratis.

 

Slotavond Dorpskwis

Bij een wedstrijd horen natuurlijk winnaars. De feestelijke prijsuitreiking van de Laornse Dorpskwis vindt plaats op vrijdag 8 juni en alle kwisdeelnemers zijn vanaf 20.00 uitgenodigd. Zij kunnen op deze avond de quizboeken inzien en onder genot van een drankje napraten. Een dj zorgt voor muziek zodat er ook gedanst kan worden.

 

‘Laornse’ feestavond

In het najaar wordt het jubileumjaar afgesloten met een ‘Laornse’ feestavond. Via de media en www.kulturhslaren.nl wordt u hierover geïnformeerd.