Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Honderd koeien en negentien kalveren op 16e Fokveedag Bathmen-Laren

BATHMEN-LAREN – De 16e fokveedag en kalverkeuring Bathmen-Laren wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 september. De locatie is het terrein bij manege De Steffenruiters aan de Verwoldseweg 26a in Laren. Er zijn 100 koeien en 19 kalfjes aangemeld voor de keuring. De aanvang van de keuring is om 09.30 en de toegang is gratis!De fokveedag en kalverkeuring zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar melkveehouders uit de wijde omgeving hun beste koeien van stal aan een vakkundige jury tonen. Hierbij heeft de jury de taak om de 51 roodbonte en 49 zwartbonte koeien in verschillende leeftijdscategorieën te keuren. Daarnaast zullen er ook 19 bedrijfsgroepen worden getoond.

Ook de kinderen en de kalfjes ontbreken dit jaar niet op de keuring! 19 Kinderen uit de omgeving van Bathmen, Laren en Barchem komen met hun kalfjes naar de kalverkeuring. Na weken van hard oefenen presenteren de kinderen de kalfjes op 14 september aan de jury en het publiek.

De fokveedag en kalverkeuring vormen een dag vol traditie, gezelligheid en gezonde wedstrijdspanning.