Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Informatieavonden in Laren, Schalkhaar en Eefde over langer thuis wonen senioren

Home Instead DLZ voorkomt isolement senioren

Home Instead DLZ

LAREN – Onlangs heeft Home Instead Thuisservice een nieuwe vestiging geopend in Laren voor senioren in het servicegebied Deventer, Laren en Zutphen. Home Instead levert een wezenlijke bijdrage aan de oplossing voor het vergrijzingsprobleem in de wereld. De kern van hun dienstverlening is persoonlijke aandacht en uitgaan van wat men nog wel kan in plaats van men niet meer kan. Home Instead maakt het voor senioren mogelijk om zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving te blijven wonen. Eigenaren van de Larense vestiging, Doret Geutjes en Eric van Putten, organiseren drie informatiebijeenkomsten in de regio voor iedereen die meer wil weten over Home Instead Thuisservice.Via haar CAREGivers (zorgverleners) biedt Home Instead Thuisservice ‘metgezelschap’, hulp in & om huis, persoonlijke verzorging onder andere bij mensen met dementie. De ondersteuning die onze CAREGivers verlenen is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de specifieke individuele wensen van de senior en hun omgeving.

 

Eigen onderneming

“De manier waarop Home Instead service verleent, spreekt ons heel erg aan”, aldus Geutjes en Van Putten. “Het gaat om diensten die aansluiten bij de grote veranderingen in de zorg voor ouderen. Die hebben toenemend behoefte persoonlijke ondersteuning, waardoor zij langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Daarnaast is het beleid van de overheid gericht op het terugdringen van de zorgkosten. Met onze dienstverlening spelen we daarop in. Senioren waarderen eigen regie en zelfredzaamheid. Met ons werk verlichten we de taak van partners of kinderen van ouderen die ondersteuning nodig hebben.”

 

Zo lang mogelijk thuis

Uit onderzoek blijkt dat zowel de thuis- als uitwonenden andere zorg willen. Meer persoonlijke en langdurige aandacht, zorg op het moment dat het hen uitkomt én een eigen inbreng over de zorg die ze nodig hebben. Voor iedereen die meer over de mogelijkheden wil weten organiseert Home Instead DLZ drie informatieavonden in de regio. Deze bijeenkomsten zijn voor alle geïnteresseerden (senioren, mantelzorgers, potentiële CAREGivers, verwijzers en andere geïnteresseerden).

dinsdag 24 november 2015: ’t Kruispunt, Verwoldseweg 1 te Laren.

maandag 30 november 2015: De Lindeboom, Lindeboomseweg 1a te Schalkhaar.

donderdag 3 december 2015: ’t Hart, Jolinkweg 2 te Eefde.

Alle avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen omstreeks 21.30 uur.

 

Over Home Instead

Home Instead is ’s werelds grootste niet-medische dienstverlener voor senioren en chronisch zieken. 65.000 CAREGivers in achttien landen verlenen zorg en service aan (voornamelijk) ouderen. Home Instead telt wereldwijd in totaal ruim 1000 franchisenemers waarvan twaalf vestigingen in Nederland.