Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Inschrijving De Laornse Dorpskwis sluit bijna!

LAREN – Tijdens de Larense Kermis vorig jaar werd de aftrap gegeven van een nieuw evenement in Laren: De Laornse Dorpskwis. En het animo is groot te noemen, want ruim 70 teams hebben zich al ingeschreven.Wat houdt het in?

Het concept is eenvoudig: een kwis over je dorp, met diverse kennisvragen en doe-opdrachten waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Het is dus een avondvullend programma vol spanning en gezelligheid waarbij je als deelnemer vooral Laorns boerenverstand en flink wat improvisatievermogen nodig hebt!

De organisatie stelt een kwisboek samen met een flinke hoeveelheid kennisvragen en doe-opdrachten op diverse gebieden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het thema wordt wel behandeld. En uiteraard maken Laornse onderwerpen ruim deel uit van de vragen. Naast kennisvragen bestaat de kwis ook uit diverse doe-opdrachten. Het wordt een strijd tegen de klok, want binnen enkele uren moet het kwisboek weer ingeleverd worden door de teamcaptains”, aldus Erica Schoneveld namens de organisatie.

 

Een dorpskwis dus, is dat niet hartstikke saai?

“Absoluut niet!” zegt Harm Dijkman, één van de commissieleden. Hele dorpen in Brabant lopen er al jaren voor uit en het spel wint aan populariteit. Vanuit Brabant heeft de dorpskwis zijn weg gevonden naar het oosten van het land. Bathmen had eind 2016 de primeur in de regio en eind vorig jaar deden er maar liefst 115 teams mee aan de tweede editie van de Battumse Kwis. En in Holten was eind vorig jaar de eerste Holtense kwis met 77 teams aan de start. “Het gaat juist om de saamhorigheid en gezelligheid in het dorp. Laatst in Holten was één van de opdrachten om te noteren voor welk bedrag de laatste klant had getankt om 22.00 uur. Stond daar dus ruim 100 man ’s avonds bij het tankstation. Het hele dorp dus in rep en roer. Alleen maar leuk!” zegt Harm lachend.

 

Meedoen kan nog, inschrijving sluit op 1 mei!

Meedoen is heel eenvoudig, iedereen kan zich namelijk inschrijven en een team samenstellen. Wel is het slim om een team samen te stellen van minimaal 10 personen. De vragen zijn erg divers. Een gemixte samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen. Er is plek voor maximaal 80 teams, dus er zijn nog acht plekken beschikbaar. De inschrijving sluit op 1 mei, dus wees er nog snel bij!

Op vrijdagavond 8 juni vindt de grote feestavond plaats in het Kulturhus, waar de uitslag en de bekendmaking van het ‘slimste team’ plaatsvindt. Op www.delaornsedorpskwis.nl en via Facebook en Instagram is alle informatie te vinden.

 

De Laornse Dorpskwis is onderdeel van meerdere festiviteiten in het kader van ’50 jaar ’t Kruispunt en 10 jaar Kulturhus’. Om alle vragen en antwoorden voor te bereiden is er een groep van 10 personen samengesteld, die al druk bezig is om het spel op orde te maken.

(Foto: Anke Kolkman/Laren! Magazine.)