Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jeugd kleindierenshow Laren met 400 dieren

jeugd-kleindierenshow-laren

LAREN – Nog nooit Naakthals hoenders gezien of de donzige Zijdehoenders? Zaterdag 17 september zijn zij en nog veel meer mooie en kleurrijke dieren te bewonderen tijdens de ‘Landelijke Jeugdshow Laren’.

De jeugdcommissie ‘Pels en Pluim Laren’ houdt dan haar jaarlijkse landelijke Jeugdbondsshow Laren, een kleindieren manifestatie uniek in haar soort. Meer dan 400 raskonijnen, -hoenders, cavia’s, serama’s, sier- en watervogels laten zich dan van hun mooiste kant zien. Het thema is niet voor niets ‘Jeugdshow Laren zoekt Talent.

Ruim 70 jeugdige dierenliefhebbers, afkomstig uit alle Nederlandse provincies, komen met hun rasdieren naar de Larense St. Steffenmanege om er te strijden om de nationale titels. Wie heeft het fraaiste konijn of dwerghoen van heel Nederland? Zaterdagmiddag 17 september zullen zij het weten want dan hebben de 14 aanwezige, speciaal opgeleide keurmeesters geoordeeld. Een spannende dag voor de jeugdige fokkertjes.

De dag begint om 09.30 uur met de officiële opening door de voorzitter van Kleindier Liefhebbers Nederland, de heer J. Smelt.

Daarna gaat de keuring van meer dan 400 dieren van start. Aan de keurmeesters de taak de fraaiste dieren te bekronen en vooral veel uitleg te geven aan de jonge eigenaren van de dieren.

Naast de prachtige dieren is volop entertainment aanwezig in de vorm van optredens. Kinderen kunnen er knutselen, schminken en lachen met clown Henk. Zo geeft Marise den Bakker, bekend van The Voice Kids en Unicef Battle, een optreden. Ook de Yoshi en Frasco Pretshow van Circus Lorelly uit Vorden zijn van de partij met hun grappen en grollen. Dit en nog veel meer kinderen en dierentalent op 17 september tijdens de ‘Landelijke Jeugdshow Laren’.

De kleindierenshow is geopend vanaf 09.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is geheel gratis.

Zie ook www.jeugdshow.nl