Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jeugd kleindierenshow Laren

met 460 dieren

Jeugd kleindierenshow

LAREN – Meer dan 460 raskonijnen, hoenders, sierduiven, watervogels, cavia’s, enz. zullen voor één zaterdag te bewonderen zijn in de Larense St. Steffenmanege en wel op 19 september.

De jeugdcommissie ‘Pels en Pluim Laren’ houdt dan haar jaarlijkse landelijke Jeugdbondsshow Laren, een kleindieren manifestatie uniek in haar soort.

Ruim 90 jeugdige dierenliefhebbers, afkomstig uit alle Nederlandse provincies, komen met hun mooiste rasdieren naar Laren om er te strijden om de nationale titels. Wie heeft het fraaiste konijn of dwerghoen van heel Nederland? Zaterdagmiddag 19 september zullen zij het weten want dan hebben de 16 aanwezige, speciaal opgeleide keurmeesters geoordeeld. Een spannende dag voor de jeugdige fokkertjes.

De dag begint om 09.30 uur met de officiële opening door de voorzitter van Kleindier Liefhebbers Nederland en de voorzitter van de Nederlandse Sierduivenbond, de heren Smelt en Laming. Daarna gaat de keuring van meer dan 460 dieren van start. Aan de keurmeesters de taak de fraaiste dieren te bekronen en vooral veel uitleg te geven aan de jonge eigenaren van de dieren.

Naast de prachtige dieren, waaronder het kleinste krielkipje van Nederland de Serama, mooie Frankische landganzen en een bijzondere Naakthalshoen, is volop entertainment aanwezig in de vorm van optredens. Dit jaar is de hal omgetoverd in de feestelijke stijl van het 40 jarig jubileum.

De show is geopend vanaf 09.30 uur en duurt tot 16.00 uur.  De toegang is geheel gratis.

Zie ook www.jeugdshow.nl